Polisbil i närbild

Två personer greps i förra veckan efter att en saneringsfirma larmat polisen om att de hittat droger i en studentlägenhet i Kista. Polisen hittade utöver drogerna även flera vapen och sprängämnen.

I lägenheten fanns enligt Aftonbladet minst åtta vapen, bland annat ett hagelgevär och en bomb som byggts i en termos. En tidigare ostraffad man i 30-årsåldern har häktats misstänkt på sannolika skäl för grovt narkotikabrott, synnerligen grovt vapenbrott och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Anledningen till misstanken är ett beslag i en lägenhet av vapen i plural, sprängämne och narkotika, sade åklagare Carl Mellberg som leder utredningen till Aftonbladet.

Åklagaren utesluter inte att det kan finnas fler inblandade i brottet utöver de två som gripits. Den häktade mannen nekar till misstankarna.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tjejerna från 4west ordnade basketturnering i Husby

Under höstlovet anordnade föreningen 4west en basketturnering i Fryshusets sporthall i Husby.…

”Jag undrar var de håller hus. Varför försvinner papporna?”

Efter att Alexandra Pascalidous pappa gick bort i augusti bestämde hon sig. Hon ska skriva en bok om papporna.
 – Situationen är alarmerande. Det är akut. Jag hoppas att det på något sätt ska bidra till att stoppa det här våldet.

Protesterna växer mot byggplanerna i Husby

– Vi protesterar mot planerna på en extrem förtätning av Husby. 2000 nya lägenheter ska byggas, utöver de 5000 vi redan har, säger Arne Johansson, ordförande i Norra Järva stadsdelsråd.

Domartrion som dömer finalen i Supercupen imorgon

Som United och Sundsvall, två lag som båda har vunnit cuper i sommar, möts i en final i Supercupen i Rinkeby imorgon kväll. Matchen döms av tre kvinnliga elitdomare. – Vi ligger före Premier League som har inte haft en kvinnlig huvuddomare ännu, säger Said Ali.