Idag, tisdag den 16 juni kl 19, sänder Black Lives Matter live från Tensta Gymnasium.

För tredje tisdagen i rad genomför Black lives matter Sweden en digital aktion med fokus på förorten, segregation och svartas livsvillkor i Sverige.

Deltar i livesändningen gör Irene Molina – professor i kulturgeografi, Ilyas Hassan – aktivist, Farhiya Feysal – vinnare av Ortens bästa poet 2018, Christian Lumbana Kapasa – programledare på Framstegskonceptet, Mohammed Bale – artist, Thomas Amanuel – verksamhetsutvecklare och Rami Al-Khamisi – rörelsejurist.

Livesändningen äger rum på Facebook.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Bostadspolitiken handlar om höger eller vänster”

– Ägandeform och inkomst hänger ihop, så var det inte på 1990-talet.…

Avbytarbänken startar hos Nyhetsbyrån Järva

Avbytarbänken är en podcast för fotbollsfans, fotbollsnördar och alla som älskar fotboll. Det är ett gäng kunniga killar som regelbundet sänder fotbollssnack.  – Vi surrar fotboll hela tiden, säger Dini Mohammud. Nu finns podden även på Nyhetsbyrån Järva.

Frias från sprängningarna i Husby och Kista

En 22-årig man från Husby frias från åtalet för anstiftan till grov allmänfarlig ödeläggelse efter två sprängningar i Husby och Kista förra året. Men han döms till två års fängelse för försök till grov utpressning.

De här fyra killarna misshandlades av fem vuxna ordningsvakter

Det började så bra. Fyra kompisar skulle fira en födelsedag i Kista Galleria. Det slutade med att de misshandlades av fem ordningsvakter. – Han tryckte ner mig på golvet och jag kunde inte andas, säger Muad Suleiman, 12 år.