Idag, tisdag den 16 juni kl 19, sänder Black Lives Matter live från Tensta Gymnasium.

För tredje tisdagen i rad genomför Black lives matter Sweden en digital aktion med fokus på förorten, segregation och svartas livsvillkor i Sverige.

Deltar i livesändningen gör Irene Molina – professor i kulturgeografi, Ilyas Hassan – aktivist, Farhiya Feysal – vinnare av Ortens bästa poet 2018, Christian Lumbana Kapasa – programledare på Framstegskonceptet, Mohammed Bale – artist, Thomas Amanuel – verksamhetsutvecklare och Rami Al-Khamisi – rörelsejurist.

Livesändningen äger rum på Facebook.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Läslandet flyttar ut sin verksamhet

Det nystartade Läslandet som etablerat sig i Rinkeby Folkets Hus kan tyvärr inte ha sin ordinarie verksamhet igång med anledning av coronaviruset och covid19. Därför ställer Läsfrämjarinstitutet om och håller träffarna utomhus, fredagar 15-16 i Parkleken Rinken.

De åkte 12.26 från Akalla

De kom med tunnelbanan från Akalla och längs stationerna Husby och Kista blev de fler och fler. Järvabor samlades för att gå med i demonstrationen mot Turkiets anfall mot Rojava i norra Syrien.

Äntligen badsommar i Järva

Solen strålade och fick vattnet att glittra i de turkosblå bassängerna när Järvabadet invigdes. ”Äntligen”, var ordet på allas läppar. – Badet är till för barn och ungdomar i Järva och alla badälskande stockholmare, sade idrottsborgarrådet innan hon klippte bandet.

Pysselakuten öppen för barnen hela sommaren

Pysselakuten ser till att Järvas barn får möjlighet till roliga aktiviteter utomhus. – Barnen i området behöver bli stimulerade med lek, läsning och pyssel, säger Amal Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus.