En man i 20-årsåldern hittades skjuten i Tensta sent på söndagen. Mannen har förts till sjukhus och är vid medvetandet.

Efter uppgifter om skottlossning påkallades polisen till Tensta strax före midnatt på söndagskvällen, där en skadad man hittats och förts till sjukhus. Det första larmet kom klockan 23.47 och polisen förbereder för en teknisk undersökning på platsen. Den skadade mannen, som är i 20-årsåldern, var vid medvetandet och kunde förhöras av polis.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Texten uppdateras.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ungdomens Hus och Reactor läggs ned, eller?

DN rapporterade igår om att Ungdomens Hus i Rinkeby och Reactor i Husby läggs ned i en intervju med Benjamin Dousa (M), ordförande i stadsdelsnämnden. Men enligt Veronica Stiernborg (V) har det framkommit information under fredagen om att frågan ska upp i nämnden i november. – Jag är väldigt förvirrad över var och hur det här beslutet är taget, för det ska ju vara ett politiskt beslut, säger hon till Nyhetsbyrån Järva.

Eid al-adha firades på Husby gård

Eid-bönen hölls i Husby Gård i år, men på grund av risk för regn valde många att be hemma. Trots detta var det många som kom.

Vaccination påbörjad i Järva

Den 7 januari började Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning vaccinera alla boende på servicehus och vård- och omsorgsboenden. Om ungefär två veckor ska de som vaccinerade sig få den andra dosen.

Vad hände med Fristads servicehus?

Under sista sammanträdet före sommaruppehållet, ställde Anna Jonazon, socialdemokraternas gruppledare i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, en fråga: – Hur säkerställer kommunen att köpare av kommunens fastigheter är seriösa? Har ni någon information om detta? Det handlade om vad som händer i Fristads servicehus efter försäljningen.