Tech Tenstas unga är med i kampen mot coronasmittan.
– Våra unga skapar bågar för skyddsvisir till personalen på sjukhus och inom äldreomsorgen, säger Dhakshy Holmgren samordnare på Tech Tensta.

Tech Tensta är en digital skaparverkstad som riktar sig till unga mellan 13-19 år. Tanken är att verksamheten ska rusta unga i Järva med kompetenser, nätverk och självförtroende att möta en digital framtid. 

– Vi vill engagera ungdomar. Inte bara för att skapa detta utan även initiera en diskussion kring coronaviruset och dess effekter, säger Dhakshy Holmgren.

Ungdomarna är väldigt stolta att vara med och hjälpa till med skapandet. Alla som har en 3D skrivare jobbar ihop för att producera och leverera skyddsvisir till alla som behöver.

Kommer ni att ha liknande projekt framöver?
– Ja, vi jobbar med olika varianter av projekt där vi engagerar ungdomar från området.

Tech Tensta har öppet sex kvällar i veckan.

Krista Sirviö
Bilder: Franco Marin Rodriguez
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tips på tidsfördriv dessa dagar

När nu allt är upp och ner och man inte kan leva som vanligt så kanske du vågar prova på något nytt. TVn, surfplattan och en mobiltelefon innehåller mycket förutom filmer och youtubeklipp. Man kan få tips om nya platser att upptäcka, bli inspirerad att göra något hemma, kanske till och med lära sig eller uppleva något nytt. Här kommer några tips.

För-orten bjöd på fenomenal föreläsning om företagande

För-ortens föreläsning i Kista handlade om GRIT, eller på svenska driv, karaktärsstyrka eller jävlar anamma. Vem kan ta till sig GRIT metoden, som innebär att man har passion och uthållighet för mycket långsiktiga mål?

Besök Tensta 1969 på Kämpingebacken 13

Några entusiaster har samlats till visningen av Stadsmuseets lägenhet på Kämpingebacken 13 i Tensta. Byggnadsantikvarie Eva Larsson, tar emot i porten. Hon berättar att trapphuset på detta enda våningsplan har renoverats och handmålats i tidstypisk stänkmålning från 1960-talet. Ett besök i lägenheten blir en resa tillbaka till barndomen.

Hyllade västerortsrapparen Erik Lundin debuterar som sommarvärd

Imorgon sänds Erik Lundins sommarprat i Sveriges Radio P1. Rapparen från västerort kommer att bland annat beröra identitet och drömmar under sin debut som sommarvärd.