Tech Tenstas unga är med i kampen mot coronasmittan.
– Våra unga skapar bågar för skyddsvisir till personalen på sjukhus och inom äldreomsorgen, säger Dhakshy Holmgren samordnare på Tech Tensta.

Tech Tensta är en digital skaparverkstad som riktar sig till unga mellan 13-19 år. Tanken är att verksamheten ska rusta unga i Järva med kompetenser, nätverk och självförtroende att möta en digital framtid. 

– Vi vill engagera ungdomar. Inte bara för att skapa detta utan även initiera en diskussion kring coronaviruset och dess effekter, säger Dhakshy Holmgren.

Ungdomarna är väldigt stolta att vara med och hjälpa till med skapandet. Alla som har en 3D skrivare jobbar ihop för att producera och leverera skyddsvisir till alla som behöver.

Kommer ni att ha liknande projekt framöver?
– Ja, vi jobbar med olika varianter av projekt där vi engagerar ungdomar från området.

Tech Tensta har öppet sex kvällar i veckan.

Krista Sirviö
Bilder: Franco Marin Rodriguez
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Föreläsning om hedersvåld på Fryshuset

Maria Rashidi var inbjuden till Fryshuset i Husby för att tala om hedersvåld och våld i nära relationer. Många unga som kom var förväntansfulla, det kändes i luften.

Nu börjar firandet av Eid al-adha!

Vid halv tio på söndagsmorgonen är bönen i moskén i Husby över. Folk strömmar ut från lokalen. Alla är finklädda och många ställer upp för att ta familjefoton. – Den här helgen är det särskilt viktigt att umgås med familj, släkt och vänner, säger Hooda Warsame, som bor hos sin moster i Husby.

Premiär för populär soppa på hemmaplan

Mitt i varma juli öppnade en ny foodtruck sin verksamhet för försäljning av soppa. Nyhetsbyrån Järva var på plats på invigningen av ”What ’soup Stockholm” som ägde rum på hemmaplan, mitt i Husby centrum framför Folkets Husby på måndagen.

Dialogmöte i Rinkeby om barns rätt till sin egen kropp

Över 70 engagerade Järvabor deltog i ett dialogmöte i Rinkeby Folkets Hus om hur man skyddar barn från sexuella övergrepp och om rätten till sin egen kropp.