Det här är en ingress som kan vara hur lång som helst i princip. Däremot kan texten som vi skriver i utdrag inte vara längre än 95 tecken inkl mellansklag. Utdragen är numera puffar och inte ingresser.

– Vi tror att vi är svagare än vi är och de tror att vi är starkare än vi är. Därför är våra protester viktiga.

Vi kan när som helst bli av med arbetet

Så sade James Farrar, Uber-taxiförare i London, om Uber, Bolt och andra appbaserade internationella storföretag. James är en av initiativtagarna till ADCU (App Drivers & Couriers Union), en fackförening för så kallade gigarbetare. Föreningen talade på ett möte i Folkets Husby, inför ett 40-tal åhörare.

Det är den syndikalistiska fackföreningen SAC och Taxiunionen som arrangerat mötet. Mötet ingår i en kampanj för att organisera de numera tusentals arbetare som kör taxi, kör ut mat eller på annat sätt arbetar i den helt oreglerade appekonomin.

– Uber styr allt och vi har inga möjligheter att påverka någonting. Vi kan när som helst bli av med arbetet, sade James Farrar.

Hans eget engagemang började när han blev misshandlad av en kund och Uber vägrade att hjälpa till att leta rätt på gärningsmannen.

Göran Kärrman

Print Friendly, PDF & Email
You May Also Like

Ortens farsa går i pension

Rinkebys borgmästare, eller kanske bättre hela ortens farsa, går i pension. Mohamed Hagi Farah har fyllt 67 och slutar som medborgarvärd i Rinkeby-Kista. Han tackades och firades av föreningslivet i Rinkeby Folkets Hus igår kväll.

Skottlossning i Rinkeby

Vid klockan 17.18 larmades polisen om en skottlossning mot en bostad i Rinkeby.

Fahyma Alnablsi är Årets eldsjäl

Tensta konsthalls outtröttliga samhällsförbättrare Fahyma Alnablsi har utsetts till Årets eldsjäl av ABF Stockholm. I motiveringen lyfts hur hon med värme och kreativa idéer har lyckats inkludera och göra skillnad i många människors liv.

Nämndmöte i Rinkeby-Kista ikväll

Av okänd anledning har nämndmötena, som tidigare alltid hölls sista torsdagen i varje månad, både ändrat vecka och veckodag. Därför är det möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd ikväll i Folkets Husby.