Lördagen den 4 maj var det dags för Rinkeby empowerment, ett evenemang på Rinkebystråket för att i första hand lyfta tjejer och kvinnor i orten.
Alexandra Pascalidou höll ett inspirerande föredrag följt av flera intressanta talare med lokal anknytning, alla kvinnor såklart.
Dagen avslutades med streetdance battle där Streetstars sisters gjorde en bejublad show.

Det enda som saknades var publiken

Hela evenemanget var proffsigt; en bra scen, mycket ljudgrejer, ljudtekniker på plats, Rinkeby folkets hus, Startup Stockholm med flera.

Det enda som saknades var publiken.

En av talarna försökte göra en bedömning av hur många som var verklig publik och vi kom fram till cirka 30 personer. Orsaken till att vi hade lite svårt att bedöma var att det var runt 20 personer som arbetade plus utställare.

Familjebostäder hade anlitat en “cool” kommunikationsbyrå. Deras uppenbart största utmaning var att de saknade riktig kunskap om orten eftersom de misslyckades fullständigt med att få dit oss ortsbor.

Var rädd om skattebetalarnas pengar

Därför vill vi uppmana dig, Anna König Jerlmyr, att vara rädd om skattebetalarnas pengar. Du är ytterst politiskt ansvarig för staden och även Familjebostäder via Stockholms Stadshus AB.

Somaliska Ungdomsförbundet är en paraplyorganisation för Somaliska ungdomsorganisationer i Sverige, däribland ett antal föreningar på Järvafältet.

Istället för att Familjebostäder använder sig av en kommunikationsbyrå som uppenbarligen saknar tillräcklig kunskap om Järvafältet vill vi erbjuda dig våra tjänster. Vi kan hjälpa er med att verkligen nå invånarna i både Rinkeby och de andra områdena på Järvafältet.

Vi gjorde en försiktig bedömning och landade på en gissning att dagen kostade 300.000 kronor. Räckvidd 30 besökare, 10.000 kronor per kontakt.

Somaliska Ungdomsförbundet arrangerade för några veckor sedan en tjejkväll på en restaurang i Rinkeby. Vi räknade med att 20 tjejer skulle komma, istället kom 75 tjejer. Vår kostnad, då vi även bjöd på mat, var 4.000 kronor plus ideella insatser. Kostnad 55 kronor per kontakt.

När ska staden sluta se oss som hjälplösa offer?

Som moderat politiker vet du att det är viktigt att inte slösa med skattepengar. Men det handlar inte bara om pengar utan i just Rinkeby (och Tensta) bor en majoritet människor med somalisk bakgrund. Varför gå över ån efter vatten?

När ska staden sluta se oss som hjälplösa offer? Och istället se oss som samarbetspartners för att få Rinkeby och andra stadsdelar att lyfta? Då kommer det hända mycket mer än alla de projekt som saknar lokal förankring.

Vi tror på dig Anna, tror du på oss?

Guleed Abdi, förbundssekreterare
Michael Steger, ansvarig för kultur och teknik
Somaliska ungdomsförbundet i Sverige (SUIS)
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

No-go-zon får ny betydelse

No Go Zone eller no-go-zon? Hur som helst är det är dags att ge begreppet en ny innebörd. Vi vill inte ha skidåkande brats, sjuttioplussare som köper ål i Östermalmshallen och andra COVID-19 förnekare i våra områden.

Det är dags att rusta upp Människans träd

Panayotis Hatzipavlis har skrivit till berörda förvaltningar och makthavare om att Tenstas sista varumärke, väggmålningen Människans träd, behöver restaureras.

Anställda på Ungdomens Hus polisanmäler Benjamin Dousa

Flera av de anställda på Ungdomens Hus i Rinkeby har polisanmält stadsdelsnämnden ordförande i Rinkeby-Kista. Deras synpunkter på Benjamin Dousa, den översyn som gjorts och hur Rinkeby-Kista hanterar den här frågan publiceras här anonymt.

Smittspridningen riskerar komma igång i Järva

Järva har varit relativt skyddat från Corona-pandemin eftersom få härifrån åker slalom i norra Italien under sportlovet, som man gör i Täby och Danderyd.  Men nu är risken stor att spridningen tar fart.