Föreningar i Hjulsta föreslår att stadsdelen ska satsa på ett utegym i området. De hoppas att det inte ska behöva ta lika lång tid som det gjorde innan de fick konstgräsplanen i Hjulsta.

För första gången har vi börjat se att flera hemmahörande fotbollsförening har sina matcher i Hjulsta och det är tack vare den nya konstgräsplanen vid motorvägen E18.

Det är onekligen en positiv utveckling som i sin tur lett till mindre segregation i området – och att resultatet av ett genuint engagemang från våra föreningar (Hjulsta somaliska föräldraförening och Fyren) blev en succé är glädjande. Det borde vara bevis för de ansvariga att det behövs flera sådana insatser, vilka är hälsofrämjande och fungerar som en mötesplats för människor i vårt område.

Med det sagt vill vi föreslå en utegym med olika redskap, framförallt med boxningssäck i Hjulsta. Vi behöver inte ens nämna fördelarna, för Stockholms stad är väl medveten om fördelarna och har fått positiv feedback från allmänheten i de områdena, där det satsades utegym.

En snabbare process än konstgräsplanen är viktig för oss och kommer verkligen att uppskattas.

Hjulsta somaliska föräldraförening
Järva kultur och idrottsförening
Fyren
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tech Tensta ägnar sig inte åt tech

För några dagar sedan kunde vi läsa om att ungdomar gjorde skyddsvisir med hjälp av 3D-skrivare på Tech Tensta. Jättebra, eller? Att de använder modern teknik som 3D-skrivare är mycket bra, men är det verkligen tech?

Fotboll + tech = Tensta United

Tensta Uniteds sommarjobbare har inte bara organiserat fotboll och basket för barn under sommarlovet. De har också byggt ett kylskåp.

Vaccineringen måste ske både snabbt och jämlikt

Ojämlikheten har varit tydlig i samtliga faser av pandemin. Var i Stockholm du bor har tyvärr varit avgörande både för din möjlighet att överleva sjukdomen, testa dig för att veta om du är sjuk eller att ha hunnit få vaccin i tid. Det är tydligt att vården i vår region spär på ojämlikheten snarare än att motverka den.

Bostadsvrålet i Folkets Husby

Bostadsvrålet är en nationell plattform där bostadspolitiken diskuteras. Under lördagen pågick föredrag och debatter i Folkets Husby och idag, söndag, fortsätter arrangemanget i Hökarängen.