Föräldraboost är en förening som arbetar med förebyggande insatser i förorten för att stärka relationen mellan barn och föräldrar.
– Vi tror på föräldrarnas inneboende kompetens, men att de ibland kan behöva lite hjälp på traven, säger Mona Suleiman.

Mona Suleiman arbetar i Husby, Sonya M’rad i Rinkeby, och Nadia Taha i Hjulsta. Alla tre är högskoleutbildade och yrkesverksamma förskollärare och tillsammans grundade de föreningen Föräldraboost i januari i år. 

– Två saker genomsyrar vår verksamhet, och det är empowerment och ett interkulturellt förhållningssätt. Vår idé är att stötta föräldrar med hjälp av kulturellt relevanta redskap och verktyg i form av workshops och utbildningsmaterial.

Föreningen är verksam i Järva, men välkomnar och bjuder in alla andra intressenter som vill ta del av deras verksamhet.

Var finns ni? Om föräldrar vill kontakta er?

– I dagsläget verkar vi online via sociala medier och vi lanserar en hemsida inom kort, säger Mona Suleiman.

Via Instagram och Facebook vill föreningen ha en dialog med föräldrar. De vill få in synpunkter som de sedan kan ta i beaktande i sitt fortsatta arbete. Mona Suleiman säger avslutningsvis:

– Vi är tre djärva kvinnor från Järva som skapar ett nytt sätt att lösa en stor samhällsutmaning. Vår vision är att på sikt skapa tryggare föräldrar, tryggare barn och en tryggare förort!

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hur blir det med Hjulstas utomhusgym?

När politiker, som inrikesminister Mikael Damberg, uppmanar folk att träna på utegym istället för inomhus, så är det klokt sagt. Men det som dock oftast glöms i ett sådant uttalande är om förutsättningarna skapats för folket.

Mia Törnblom var med på Healthy Women’s tjejkväll online

Mia Törnblom som är författare och föreläsare var bjuden till månadens event som handlade om psykisk ohälsa, ångest, sociala medier och depression.  – Alla öppnade upp sig och det var många personliga frågeställningar, säger Mira William som är en av alla ambassadörer för Healthy Women.

Nu har Tensta Träff öppnats för alla föreningar

Nu är Tensta Träff invigt. Fram till den 29 februari 2020 kommer lokalerna stå öppna. Det är Studiefrämjande som sedan juli 2019 driver Tensta Träff med stöd av Stockholm stad.

Prova en ny sport i sommar!

Tänk dig att Orientering och Lotteri blev kära och fick barn. …och att det barnet blev en app som de döpte till Hittaut.