Föräldraboost är en förening som arbetar med förebyggande insatser i förorten för att stärka relationen mellan barn och föräldrar.
– Vi tror på föräldrarnas inneboende kompetens, men att de ibland kan behöva lite hjälp på traven, säger Mona Suleiman.

Mona Suleiman arbetar i Husby, Sonya M’rad i Rinkeby, och Nadia Taha i Hjulsta. Alla tre är högskoleutbildade och yrkesverksamma förskollärare och tillsammans grundade de föreningen Föräldraboost i januari i år. 

– Två saker genomsyrar vår verksamhet, och det är empowerment och ett interkulturellt förhållningssätt. Vår idé är att stötta föräldrar med hjälp av kulturellt relevanta redskap och verktyg i form av workshops och utbildningsmaterial.

Föreningen är verksam i Järva, men välkomnar och bjuder in alla andra intressenter som vill ta del av deras verksamhet.

Var finns ni? Om föräldrar vill kontakta er?

– I dagsläget verkar vi online via sociala medier och vi lanserar en hemsida inom kort, säger Mona Suleiman.

Via Instagram och Facebook vill föreningen ha en dialog med föräldrar. De vill få in synpunkter som de sedan kan ta i beaktande i sitt fortsatta arbete. Mona Suleiman säger avslutningsvis:

– Vi är tre djärva kvinnor från Järva som skapar ett nytt sätt att lösa en stor samhällsutmaning. Vår vision är att på sikt skapa tryggare föräldrar, tryggare barn och en tryggare förort!

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Träning för de mest inbitna

Får man tävla i löpning? Nej, det får man inte. Så till det 39:de Tensta Rinkeby Grass Run bjöd vi inte in några utomstående. Det var en träning över 5 km enbart för de mest inbitna.

”Alla mår bra av att hjälpa till”

En dag inne på Medborgarkontoret i Tensta såg Fatuma Abdullahi Mohamed en lapp på väggen som informerade om Brottsofferjouren.  – Jag blev intresserad och kontaktade dem.

Om marknadshyror och parkeringsplatser i Husby

Kamp mot marknadshyror och parkeringseländet som väntar när garagen i Husby ska byggas om till bostäder. Det var några frågor som stod på dagordningen när Norra Järva stadsdelsråd sammanträdde härom kvällen.

Järvas föreningar samlar pengar tillI världens barn

I fredags drog insamlingen – Järva för Världens Barn – igång i Kista. I gallerian fanns volontärer från Svenska kyrkan Spånga – Kista församling, Muslin Aid, Kista Träff, Shanta IF och Rädda Barnen utrustade med digitala swischbössor.