Tre föreningar i Hjulsta lämnade i januari i år in ett medborgarförslag till stadsdelsnämnden om behovet av ett utegym i Hjulsta. Förslaget emottogs positivt, men nu frågar föreningarna varför inget händer.

Det är Hjulsta somaliska föräldraförening, Järva kultur och idrottsförening och Fyren som står bakom förslaget. Samma föreningar drev länge frågan om att få konstgräs på fotbollsplanen vid E18 i Hjulsta. Efter en lång process fick planen konstgräs, något som uppskattas mycket. Nu har flera lokala fotbollsföreningar börjat ha sina matcher på planen. ”Det är onekligen en positiv utveckling som i sin tur lett till mindre segregation i området och resultatet av ett genuint engagemang” skriver föreningarna.

Medborgarförslaget om ett utegym togs emot positivt. Stadsdelsdirektören Fredrik Jurdell tackade för förslaget och lovade återkomma med mer information om processen. Svaret kom den 10 januari.

Nu vill föreningarna veta hur långt förvaltningen kommit i utredningen. De efterlyser också en dialog med den tjänsteman som tilldelats uppdraget.

Det behövs flera hälsofrämjande insatser som även fungerar som en mötesplats för människor i området, anser föreningarna bakom medborgarförslaget.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Dagkollo på Eggeby gård i sommar

ratis dagkollo på Eggeby gård, som anordnas av BK Bussenhus tillsammans med Rädda Barnen Västerort och Järva Folkets Park, är nu inne på tredje veckan. Både sommarjobbare och ansvariga ledare har haft hand om barn från åldern 7-12 år. – Det var tufft första dagen med barnen, men nu har man blivit deras favoritperson, säger Mona Egeih från Tensta, som är en av sommarjobbarna.

Viktigt att delta i klimatmarschen i Rinkeby!

Mitt under toppmötet i Madrid om klimatet kommer skolungdomarna i Fridays For Future (FFF) ordna en klimatmarsch i Rinkeby. Det är samling 12.00 i Norra Stadsparken, nära Rinkeby torg. Norra Järva Stadsdelsråd uppmanar alla Järvabor att delta.

Bostadsvrålet i Folkets Husby

Bostadsvrålet är en nationell plattform där bostadspolitiken diskuteras. Under lördagen pågick föredrag och debatter i Folkets Husby och idag, söndag, fortsätter arrangemanget i Hökarängen.

Badpromenad till simskolan på Järvabadet

Från klockan nio till klockan 15, från måndag till fredag, går Idrottsmammor med barn till simskolan på Järvabadet. De går från Nydalsängen i Tensta och från Nasibshop utanför Rinkeby Folkets Hus.  – Det är en bra idé att gå gemensamt, för då blir det lättare för föräldrarna, säger Faxdi Warsame, här på bilden med sin syster Fatima.