Lördagen den 4 maj var det dags för Rinkeby empowerment, ett evenemang på Rinkebystråket för att i första hand lyfta tjejer och kvinnor i orten.
Alexandra Pascalidou höll ett inspirerande föredrag följt av flera intressanta talare med lokal anknytning, alla kvinnor såklart.
Dagen avslutades med streetdance battle där Streetstars sisters gjorde en bejublad show.

Det enda som saknades var publiken

Hela evenemanget var proffsigt; en bra scen, mycket ljudgrejer, ljudtekniker på plats, Rinkeby folkets hus, Startup Stockholm med flera.

Det enda som saknades var publiken.

En av talarna försökte göra en bedömning av hur många som var verklig publik och vi kom fram till cirka 30 personer. Orsaken till att vi hade lite svårt att bedöma var att det var runt 20 personer som arbetade plus utställare.

Familjebostäder hade anlitat en “cool” kommunikationsbyrå. Deras uppenbart största utmaning var att de saknade riktig kunskap om orten eftersom de misslyckades fullständigt med att få dit oss ortsbor.

Var rädd om skattebetalarnas pengar

Därför vill vi uppmana dig, Anna König Jerlmyr, att vara rädd om skattebetalarnas pengar. Du är ytterst politiskt ansvarig för staden och även Familjebostäder via Stockholms Stadshus AB.

Somaliska Ungdomsförbundet är en paraplyorganisation för Somaliska ungdomsorganisationer i Sverige, däribland ett antal föreningar på Järvafältet.

Istället för att Familjebostäder använder sig av en kommunikationsbyrå som uppenbarligen saknar tillräcklig kunskap om Järvafältet vill vi erbjuda dig våra tjänster. Vi kan hjälpa er med att verkligen nå invånarna i både Rinkeby och de andra områdena på Järvafältet.

Vi gjorde en försiktig bedömning och landade på en gissning att dagen kostade 300.000 kronor. Räckvidd 30 besökare, 10.000 kronor per kontakt.

Somaliska Ungdomsförbundet arrangerade för några veckor sedan en tjejkväll på en restaurang i Rinkeby. Vi räknade med att 20 tjejer skulle komma, istället kom 75 tjejer. Vår kostnad, då vi även bjöd på mat, var 4.000 kronor plus ideella insatser. Kostnad 55 kronor per kontakt.

När ska staden sluta se oss som hjälplösa offer?

Som moderat politiker vet du att det är viktigt att inte slösa med skattepengar. Men det handlar inte bara om pengar utan i just Rinkeby (och Tensta) bor en majoritet människor med somalisk bakgrund. Varför gå över ån efter vatten?

När ska staden sluta se oss som hjälplösa offer? Och istället se oss som samarbetspartners för att få Rinkeby och andra stadsdelar att lyfta? Då kommer det hända mycket mer än alla de projekt som saknar lokal förankring.

Vi tror på dig Anna, tror du på oss?

Guleed Abdi, förbundssekreterare
Michael Steger, ansvarig för kultur och teknik
Somaliska ungdomsförbundet i Sverige (SUIS)
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby bär på så mycket historia

Det faktum att det finns ett självständigt arkiv som innehåller allt från bilder, tidningsklipp och bilder från olika arrangemang som har ägt rum i Rinkebys historia kom som en överraskning för mig. Därför bestämde jag mig att besöka stadsdelsförvaltningen och få en inblick i hur det var förr.

Pensionärerna i Akalla överges av stadsdels-förvaltningen

Populär verksamhet för seniorer i Akalla kommer inte längre få stöd av stadsdelsförvaltningen. Sievert Balkeståhl som tycker beslutet är bisarrt hoppas att fler ska engagera sig i frågan.

Vi kunde se det komma

Jag är en kille som är 22 år och uppväxt i Järva. Jag har mycket på hjärtat som jag vill skriva av mig, Jag undrar, jobbar makthavare för medborgare eller emot medborgare?

Vaccineringen måste ske både snabbt och jämlikt

Ojämlikheten har varit tydlig i samtliga faser av pandemin. Var i Stockholm du bor har tyvärr varit avgörande både för din möjlighet att överleva sjukdomen, testa dig för att veta om du är sjuk eller att ha hunnit få vaccin i tid. Det är tydligt att vården i vår region spär på ojämlikheten snarare än att motverka den.