Aillin Moaf Mirlashari

I helgen ställde Ailin Moaf Mirlashari ut sin konst hemma hos sig i lägenheten.
 – Jag har inte visat upp min konst på detta sätt förut. Det är stort och utmanande för mig.

Ailin Moaf Mirlashari är konstnären och kultursocionomen som i våras tilldelades utmärkelsen ”Årets Kulturprofil” på Förortsgalan. Många känner till Ailin genom hennes arbete med muralmålningar, som en del av konstnärskollektivet ELVA och även på senare tid genom hennes arbete på Folkets Husby.

 – Jag älskar ju att ha vänner och familj hemma hos mig, men att fokus läggs på mig och min konst är nytt. Det är något som är sårbart och fortfarande ovant för mig. 

En samling av hennes egen konst har aldrig ställts ut, inte förrän nu. Pop-up-konceptet går ut på att ha ett temporärt galleri, eller en butik, som bara finns tillgängligt under några timmar eller dagar. För Ailin, som skapat under flera år, var det dags att ställa ut och även sälja sina verk. Många har frågat henne och önskat se mer av hennes arbeten.

 – Jag känner mig väldig ödmjuk över det faktum att folk relaterar till, och känner att de förstår, min konst, sade Ailin.

Nader Attiyah, som driver konstnärskollektivet ELVA ihop med Ailin, var också med och läste några av sina texter. Lägenheten blev snart full av nyfikna besökare.

 – Jag älskar Ailins konst, hennes uttryck borde spridas nationellt och är verkligen något som alla borde få ha omkring sig, sade Emma Öhrn, en av dem som var med.

Ailin själv var mycket nöjd med dagen.

 – Jag kommer fortsätta producera! Förut har Instagram varit min enda plattform, men efter den varma respons som jag har fått idag, vill jag gärna göra mer av detta. Jag är så tacksam för alla som varit här och som delat denna pop-up. Jag blir inspirerad till att fortsätta skapa. Manel Rodrick 

Är du intresserad av att se mer av Alins konst?
Följ henne på Instagram: @ailinmirlashari 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu tar kulturarbetarna från Järva sin plats på scenen

Hundra pers står kvar utanför och kommer inte in. Lokalen under fontänen mitt i centrala Stockholm är fylld till max när konstkollektivet Elva visar sina kortfilmer.

Tensta konsthalls textpris avgjord

Nora Khalil vann första pris i Tensta konsthalls textpris, som delas ut för sjunde året i rad. – Vi är otroligt imponerade av vinnarna. Vi tror att Noras roman kommer att bli utgiven, säger Paulina Sokolow som är en av jurymedlemmarna.

Mizeria, del 5: Sign the deal

Det här är del 5 i sommarens följetong Mizeria. Boken, som är skriven av Melody Farshin, handlar om tvillingarna Aicha och Ali och deras liv i en förort i miljonprogrammen. Trots att de är födda på samma dag, i samma familj, ser tvillingarnas liv och förutsättningar så olika ut.

Utställning som ger liv och skugga åt sommarens besök

Tensta konsthall och Kvinnors byggforum förbereder ny utställning som ger liv och skugga åt sommarens besökare. Utställningen öppnar den 11 juni och finns kvar hela sommaren.