Aillin Moaf Mirlashari

I helgen ställde Ailin Moaf Mirlashari ut sin konst hemma hos sig i lägenheten.
 – Jag har inte visat upp min konst på detta sätt förut. Det är stort och utmanande för mig.

Ailin Moaf Mirlashari är konstnären och kultursocionomen som i våras tilldelades utmärkelsen ”Årets Kulturprofil” på Förortsgalan. Många känner till Ailin genom hennes arbete med muralmålningar, som en del av konstnärskollektivet ELVA och även på senare tid genom hennes arbete på Folkets Husby.

 – Jag älskar ju att ha vänner och familj hemma hos mig, men att fokus läggs på mig och min konst är nytt. Det är något som är sårbart och fortfarande ovant för mig. 

En samling av hennes egen konst har aldrig ställts ut, inte förrän nu. Pop-up-konceptet går ut på att ha ett temporärt galleri, eller en butik, som bara finns tillgängligt under några timmar eller dagar. För Ailin, som skapat under flera år, var det dags att ställa ut och även sälja sina verk. Många har frågat henne och önskat se mer av hennes arbeten.

 – Jag känner mig väldig ödmjuk över det faktum att folk relaterar till, och känner att de förstår, min konst, sade Ailin.

Nader Attiyah, som driver konstnärskollektivet ELVA ihop med Ailin, var också med och läste några av sina texter. Lägenheten blev snart full av nyfikna besökare.

 – Jag älskar Ailins konst, hennes uttryck borde spridas nationellt och är verkligen något som alla borde få ha omkring sig, sade Emma Öhrn, en av dem som var med.

Ailin själv var mycket nöjd med dagen.

 – Jag kommer fortsätta producera! Förut har Instagram varit min enda plattform, men efter den varma respons som jag har fått idag, vill jag gärna göra mer av detta. Jag är så tacksam för alla som varit här och som delat denna pop-up. Jag blir inspirerad till att fortsätta skapa. Manel Rodrick 

Är du intresserad av att se mer av Alins konst?
Följ henne på Instagram: @ailinmirlashari 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mizeria, del 31: Du vet aldrig vilka öron som är märkta

Både hissen och rulltrappan är ur funktion. Så vi tvingas bära hela den här skrotiga barnvagnen – plus allt Mishas skit som hon proppat in i den – i trappan manuellt medan hela Stockholm går in i oss. Misha är svettig och stressad som vanligt men har svordomar redo som hon skriker ut utan minsta tvekan så fort hon hör någon gnälla mellan tänderna. Hon är fett äkta, om hon känner något så flyger det ut ur hennes mun utan filter. Hon, som själv är mamma, sa precis ”din mamma” till tanten som mumlade irriterat bakom oss. Hon skiter i. Det värsta är att tanten väntade på att meningen skulle avslutas. Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.

Gå bara, del 13: Andra sidan gallren

Det här är del 13 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Drömmen om Europa har blivit en verklighet full av förtryck, byråkrati och rasism. Abdi kan inte säga som det är till sin pappa, men det finns hopp ändå. Kanske ligger det värsta bakom honom.

Alma-priset är en festlig angelägenhet i Hjulsta grundskola

Årets Alma-pristagare är den franska författaren Jean-Claude Mourlevat. I Hjulsta grundskola jobbar barnen under våren med att lära känna författaren och hans böcker, som en del av skolans läsfrämjande verksamhet.

Mizeria, del 16: #nofilter

Vissa vänner hade redan hunnit renovera sina ansikten med fillers innan jag ens börjat sminka mig. Ändå har jag alltid fått uppmärksamhet från killar. Ali har haft det tufft med sina grabbar som haft öga för mig. Men jag såg alltid grabbar som skojare, ingen verkade seriös. Tills jag träffade honom. Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.