man springer i skogen och en orienteringsskärm i förgrunden.
150720 Foto: Peter Holgersson AB

Att utöva fysisk aktivitet och att vistas i naturen ger positiva effekter på vår hälsa och vårt välmående. Det är något som vi önskar att allt fler får möjlighet att uppleva, men alla har inte samma förutsättningar. Vi vill arbeta för att fler ska kunna skapa goda relationer till naturen.

Som ett led i detta arbete önskar vi genomföra en undersökning för att få reda på mer om hur naturen upplevs, hur erfarenheterna av att vistas utomhus ser ut, vilken kunskap som finns om allemansrätten och hur bilden av motionsformen och idrotten orientering ser ut.

Dela med dig av dina erfarenheter och upplevelser av naturen, allemansrätten och orientering i vår enkät

Vi skulle därför behöva din hjälp! Dela med dig av dina erfarenheter och upplevelser av naturen, allemansrätten och orientering i vår enkät. På så sätt bidrar du till vårt arbete med att skapa förutsättningar för att fler ska kunna komma ut i naturen och prova på orientering. Som tack för din hjälp har du möjlighet att delta i en utlottning, med chans att vinna en vattentät ryggsäck.

Hoppas att du vill hjälpa oss och att du haft möjlighet att upptäcka den fina natur och de utomhusmiljöer som Järvaområdet har att erbjuda! Här hittar du enkäten.

Skulle du vilja prova orientering? I Järva finns Hittaut, en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta (i en app i din telefon) ska finna checkpoints som finns placerade i stadsmiljö, parker, bostadsområden och tätortsnära skogar. Varje checkpoint är markerad i terrängen med rosa hittaut-logotyp, nummer och en bokstavskod. Koden kan du registrera på ditt hittaut-konto och vara med i utlottningen av priser. Om du känner du dig osäker på din orienteringsförmåga, så väljer du gröna checkpoints – det är de lättaste. Du kan även aktivera mobilens GPS och ta hjälp av den i appen.

Lycka till!

Lina Nilsson
Svenska Orienteringsförbundet
Bild: Peter Holgersson AB
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En ensam plugg och grannsolidaritet i Husby

Ett och annat har man lärt sig under pandemin. Som att tjacka käk på nätet och få hem rubbet en gång i veckan i stället för att släpa sig fördärvad med tunga kassar var och varannan dag.

Elva anledningar att inte rösta på SD. 

Jag bor i Akalla. Härom dagen mötte jag ett par Sverigedemokratiska valarbetare.…

Hur kan Mats Löfving bli ny polischef i Stockholm?

Rikspolischefen Anders Tornving har beslutat att förordna Mats Löfving, nuvarande chef för Nationella operativa avdelningen, till polischef för region Stockholm. Är det rimligt att låta en person som företräder en människosyn som Löfving ger uttryck för, tillträda rollen som regionpolischef?

V: Det blir tuffare för föreningarna i Rinkeby-Kista

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd hade ett slutet möte senast med hälften av politikerna närvarande…