Akropol vann mot Hammarby. Bild: Anders Tillgren

Efter förra helgens nederlag var herrlaget revanschsuget och taggade inför lördagens toppmöte mot Hammarby som låg på delad 2:a plats. 

Akropol förlorade med 82-88 mot Hammarby i början av säsongen, men idag var det ingen snack om saken. Det förväntade toppmötet blev en uppvisning där Akropol spelade aggressivt i försvar och hittade enkla poäng framåt, stora delar av matchen. 

Akropol sprang iväg till en 17-2 ledning och höll avståndet på 15-20 poäng i 37.5 minuter. Det blev lite nerver i slutet när Hammarby åt upp ledningen till endast 7 poäng med 1 min kvar, men Bryan höll huvudet kallt och satte viktiga straffkast och Akropol vann den viktiga måstematchen och har dessutom inbördes om båda skulle hamna på samma poäng.

Flera fina insatser i dagens match som man kan nämna, men en nyckelspelare var försvarsgeneralen Bryan som saknades förra helgen mot Norrort. Energin han sprider i laget och skräcken han injagar i motståndarna betyder enormt mycket. 

Jonny Ishak, Akropol BBK
Fotograf: Anders Tillgren
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Dags för duathlon i Järva igen!

Halv tio på morgonen söndagen den 2 augusti är det dags för duathlon igen. Tävlingen börjar med 200 m simning. Sedan byter vi om till löparkläder och fortsätter med 5 km löpning. 

Avbytarbänken: Återkomsten

Avbytarbänkens första avsnitt 2020 handlar om Spanska supercupen i Saudiarabien; om älskade Valverde och hatade Valverde; om det faktum att Zlatan är tillbaka och målskytt, och om Agueros dubbla rekord.

Var ska Akropol skära ner?

Klockan två imorgon lördag (27/6) har Akropol Basket årsmöte. På ytan är det en välmående och växande förening med balans i ekonomin, många tjejlag, några pojklag och ett herrlag i toppen av division ett. 

Järva Filmfestival visar OS-matchen kl 14:00

Gräsfältet mellan Spånga IP och Enbacksskolan sjuder av förväntansfulla barn som väntar på att torsdagens första film, Vaiana, ska börja. – Vi uppskattar att vi har haft mellan 500 och 600 besökare varje dag under veckan som gått, och ikväll blir det nog fullsatt eftersom vädret är så skönt, säger Ahmed Abdirahman från stiftelsen The Global Village.