Akropol vann mot Hammarby. Bild: Anders Tillgren

Efter förra helgens nederlag var herrlaget revanschsuget och taggade inför lördagens toppmöte mot Hammarby som låg på delad 2:a plats. 

Akropol förlorade med 82-88 mot Hammarby i början av säsongen, men idag var det ingen snack om saken. Det förväntade toppmötet blev en uppvisning där Akropol spelade aggressivt i försvar och hittade enkla poäng framåt, stora delar av matchen. 

Akropol sprang iväg till en 17-2 ledning och höll avståndet på 15-20 poäng i 37.5 minuter. Det blev lite nerver i slutet när Hammarby åt upp ledningen till endast 7 poäng med 1 min kvar, men Bryan höll huvudet kallt och satte viktiga straffkast och Akropol vann den viktiga måstematchen och har dessutom inbördes om båda skulle hamna på samma poäng.

Flera fina insatser i dagens match som man kan nämna, men en nyckelspelare var försvarsgeneralen Bryan som saknades förra helgen mot Norrort. Energin han sprider i laget och skräcken han injagar i motståndarna betyder enormt mycket. 

Jonny Ishak, Akropol BBK
Fotograf: Anders Tillgren
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tensta Rinkeby Grass Run avgjort

Nu har det trettionde loppet Tensta Rinkeby Grass Run avgjorts och det var också 2019 års sjunde lopp.  Det avgjordes på sista raksträckan och klar segrare blev Mansib.

Löparfesten på Järva avgjord

Ett av Sveriges största idrottsevenemang för barn, Skolstafetten Järva, där 1 000 barn deltog är nu avgjord. Årets vandringspokaler togs hem av Solhemskolan med flest deltagare och av Rinkebyskolan med flest andel deltagare i relation till antal elever på skolan.

När Martin talar då lyssnar jag

Martin Mutumba är en ikon och redan tidigt var han en legend. Förhoppningsvis blir han mer än så, förhoppningsvis blir han även en ledstjärna. En ledstjärna för att vi alla ska vara äkta hela vägen, precis som Martin själv.

Träna utomhus med Healthy Women hela sommaren

Det blev grill, sol och capoeira under Healthy Womens första tjejkväll i Akalla by. Under hela sommaren fortsätter de med regelbundna träningspass utomhus på flera håll i Järva. – På grund av covid-19 är vi utomhus, i enlighet med folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Susan Dahlbeck från Healthy Women.