Under tre veckor i sommar kommer fyra unga reportrar arbeta hos Nyhetsbyrån Järva. Här är de – Lutfiniso Yakubova, Ayoub Baraghen, Najma Bilan Abdi Dahir och Sharmarke Said Siyad.

Alla fyra studerar i vanliga fall på olika gymnasieskolor runt om i Stockholm. Men i sommar ska de få en snabbkurs i livet som lokalreporter. Ayoub gymmar och är intresserad av fotboll, och mest av Liverpool FC. I sommar får han bevaka Akropolis IF istället, Järvas lag i Superettan. Lutfiniso, som kallas bara Niso, ser gärna på film och gillar både basket och fotboll. Sharmarke spelar fotboll själv och softar med polarna när han är ledig. Najma gillar film och jobbade förra året på ett bokförlag.

De tycker om att skriva, och det var det enda kravet för att få sommarjobb hos Nyhetsbyrån Järva. Allt annat ordnar sig.

De verkar ha måttliga förväntningar på sommarjobbet, men är alla artiga när redaktören frågar.
– Det ska bli kul, svarade Najma.

Den 20 juli är deras första arbetsdag.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hyresgäster i Rinkeby kräver tydligt svar från MP

Basro Hersi och Amina Abdurahman bor i allmännyttans bostäder i Rinkeby. Under Järvaveckan sökte de upp Miljöpartiet för att försäkra sig om att det inte blir några utförsäljningar av hyresrätter.

Anders Österberg (S) vill ser fler kulturinstitutioner i Järva

Anders Österberg, riksdagsledamot (S) vill se Historiska muséet, Kungliga Operan, dansakademin och motsvarande statligt finansierade kulturinstitutioner bygga filialer i Järva och andra områden där det råder underskott på professionell kulturell verksamhet.

Joakim Larsson hade möte med Husby moské

Ordföranden i Svenska Bostäders styrelse, moderaternas Joakim Larsson, har träffat företrädare för Husby moské.  – Vi måste hitta en lösning för moskén som är i närheten av den plats de har nu.

Ungdomens Hus och Reactor läggs ned, eller?

DN rapporterade igår om att Ungdomens Hus i Rinkeby och Reactor i Husby läggs ned i en intervju med Benjamin Dousa (M), ordförande i stadsdelsnämnden. Men enligt Veronica Stiernborg (V) har det framkommit information under fredagen om att frågan ska upp i nämnden i november. – Jag är väldigt förvirrad över var och hur det här beslutet är taget, för det ska ju vara ett politiskt beslut, säger hon till Nyhetsbyrån Järva.