Under tre veckor i sommar kommer fyra unga reportrar arbeta hos Nyhetsbyrån Järva. Här är de – Lutfiniso Yakubova, Ayoub Baraghen, Najma Bilan Abdi Dahir och Sharmarke Said Siyad.

Alla fyra studerar i vanliga fall på olika gymnasieskolor runt om i Stockholm. Men i sommar ska de få en snabbkurs i livet som lokalreporter. Ayoub gymmar och är intresserad av fotboll, och mest av Liverpool FC. I sommar får han bevaka Akropolis IF istället, Järvas lag i Superettan. Lutfiniso, som kallas bara Niso, ser gärna på film och gillar både basket och fotboll. Sharmarke spelar fotboll själv och softar med polarna när han är ledig. Najma gillar film och jobbade förra året på ett bokförlag.

De tycker om att skriva, och det var det enda kravet för att få sommarjobb hos Nyhetsbyrån Järva. Allt annat ordnar sig.

De verkar ha måttliga förväntningar på sommarjobbet, men är alla artiga när redaktören frågar.
– Det ska bli kul, svarade Najma.

Den 20 juli är deras första arbetsdag.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Vi vill ha en offentlig ursäkt!”

”Vi vill ha en offentlig ursäkt!”Utanför Securitas huvudkontor på Lindhagensplan i Stockholm hade Afrosvenskarnas Riksförbund en manifestation i solidaritet med pojkarna som misshandlades i Kista galleria.

Stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta har möte ikväll

Ikväll har stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta möte i Tensta Träff. Den öppna delen av mötet, där medborgarna kan ställa frågor, börjar 18.00.

Misstänkt mord i Tensta

En kvinna har hittats död i en lägenhet i Tensta. En man är gripen misstänkt för mord.

Har du ortens bästa penna?

Förenade förorter lanserar en ny tävling. När sommaren är slut ska två vinnare i Ortens bästa penna ha utsetts. – De historierna som finns här i orten behöver komma ut och bli publicerade eller framförda på en scen, säger Seluah Alsaati, som är organisationssekreterare på Förenade förorter.