Porträtt på ung kvinna.

Under två veckor kan Nyhetsbyrån Järvas uppmärksamma läsare se att tidningen har en ny reporter. Det är Bojana Perovic, 25, som gör sin praktik i Järva.
– Jag har inte pratat med så många människor på länge som under de här första dagarna. Det är jättekul, säger hon.

Bojana Perovic studerar andra året på Södertörns högskola och läser Journalistik med samhällsstudier/inriktning historia. Hela första året handlade om studier i historia.
– Historia är så intressant, den gör att man förstår helheten bättre och hur saker fungerar idag. Vi präglas alla av historien på något sätt.

Journalistiken fanns alltid där

Andra året är inriktad på praktisk journalistik och även en kort praktik. Men beslutet att bli journalist var inte självklart.
– Jag har bytt inriktning så många gånger i livet, du kan inte ana. Journalistiken fanns alltid där, eftersom jag jämt har varit intresserad av samhällsfrågor. Men till en början öppnade jag för många dörrar, det blev till slut förvirrande.

Men efter studier i grafisk design, språk och historiekurser känner hon nu att hon har hamnat rätt, journalistik och historia i ett. Varje morgon åker hon ända från Botkyrka till Järva för att jobba här.
– Jag vet inte riktigt än vad för typ av journalistik jag vill jobba med i framtiden. Men jag funderar på dagspress, något med tempo och fart. Det var därför jag sökte mig till Nyhetsbyrån Järva. Här känns det som att vara på hemmaplan.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tensta har ett skolbibliotek i världsklass

Enbacksskolan i Tensta prisas igen. Den här gången är det skolans bibliotek som fått utmärkelsen ”skolbibliotek i världsklass” av fackförbundet DIK. 

Folkets Husby satsar på film med plattformen .mov

Folkets Husby drar igång plattformen .mov i höst. Filmsatsningen kommer att erbjuda utbildningar inom film, gratis utrustning, ett brett kontaktnät inom filmbranschen och chansen till att lämna in ett bidrag till den kommande årliga filmfestivalen ”.mov filmfestival”.

Socialborgarrådet svarar på frågor om coronasmittan

Stockholms stads socialborgarråd Jan Jönsson (L) svarar skriftligen på de frågor Nyhetsbyrån Järva har ställt rörande smittspridningen i Järva.

Du kan vaccinera dig på Järva Filmfestival

Järva Filmfestival drar igång den 1 augusti och håller på till och med den 7 augusti. På gräsytan Spånga IP vid Enbacksskolan kommer det att visas två filmer per kväll, med start klockan 16.