Inte ens hälften av eleverna i Kista International School kommer till skolan just nu. Antingen har de förkylningssymtom, eller så är de rädda att bli smittade på bussen i tunnelbanan.
Men nu organiseras gemensamma promenader till skolan.

Elever som bor i Tensta, Hjulsta eller Rinkeby kan istället välja att gå till skolan med Idrottsmammor, som oftast är just mammor och alltid går iklädda Idrottsmammors gröna reflex-väst.

Idrottsmammor går från:

Rinkeby: Kl. 07:00 från utkiksplatsen vid det nybyggda höga svarta huset med snett tak.

Hjulsta: kl. 07:15 från den färgglada lekplatsen nära Hjulsta torg.

Tensta: kl. 07:30 från fontänen utanför Tensta Centrum.

Eleverna är framme vid Kista International School i Akalla kl. 08:00.Förhoppningen är att de ska gå hem från skolan i grupper.

Initiativet ”Idrottsmammor” är en del av Rinkeby Run och har arrangerat skolpromenader från Tensta till Akalla under den snöfria delen av skolåret sen 2017. Promenaden går över fältet till Akalla.

Elever som har gått säger att de får lättare att koncentrera sig i skolan när de har gått dit istället för att sitta på buss och tunnelbana.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Enbacksskolan börjar samarbeta med Nyhetsbyrån Järva

 – Våra elever i årskurs 7 kan genom vårt samarbete med Nyhetsbyrån Järva få en möjlighet att göra sina röster hörda, säger Iman Ehsani, SO-lärare på Enbacksskolan i Tensta.

”Det är skamligt, SL och MTR!”

Den 22 mars skulle trappan i Rinkeby tunnelbanestation vara reparerad. Men icke. Nytt datum är satt till den 5 april.- Men de lovar inget säkert, säger en resenär som ringt och frågat.

Fryshuset Husby kan ta över Akademiska skolan

Frihab AB drar tillbaka sitt överklagande till förvaltningsrätten om Skolinspektionens beslut att stänga ned Akademiska skolan i Husby. Företaget vill istället överlåta skolan till Fryshuset som man redan delar lokaler med.

Rinkebys Wall of Fame

Nu har Rinkeby fått sin egen välkomsthall. Där i tunnelbanan, på väg ut till torget, hänger fem fantastiska personporträtt på fem kända rinkebybor. Iman Elmi är en av dem. – Det är en stor ära! Självklart att jag ställde upp, säger hon.