Inte ens hälften av eleverna i Kista International School kommer till skolan just nu. Antingen har de förkylningssymtom, eller så är de rädda att bli smittade på bussen i tunnelbanan.
Men nu organiseras gemensamma promenader till skolan.

Elever som bor i Tensta, Hjulsta eller Rinkeby kan istället välja att gå till skolan med Idrottsmammor, som oftast är just mammor och alltid går iklädda Idrottsmammors gröna reflex-väst.

Idrottsmammor går från:

Rinkeby: Kl. 07:00 från utkiksplatsen vid det nybyggda höga svarta huset med snett tak.

Hjulsta: kl. 07:15 från den färgglada lekplatsen nära Hjulsta torg.

Tensta: kl. 07:30 från fontänen utanför Tensta Centrum.

Eleverna är framme vid Kista International School i Akalla kl. 08:00.Förhoppningen är att de ska gå hem från skolan i grupper.

Initiativet ”Idrottsmammor” är en del av Rinkeby Run och har arrangerat skolpromenader från Tensta till Akalla under den snöfria delen av skolåret sen 2017. Promenaden går över fältet till Akalla.

Elever som har gått säger att de får lättare att koncentrera sig i skolan när de har gått dit istället för att sitta på buss och tunnelbana.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu blir det vattenpolo hela hösten i Husbybadet!

Järvabadet har nog varit sommarens största succé, men den sista augusti stänger man för hösten. Men den som vill fortsätta spela vattenpolo kan göra det i Husbybadet i höst.

”Ibland måste man göra det man inte vågar”

– Vi har i alla tider gått ihop för att kämpa för våra rättigheter. Så gjorde människor förr, och vi borde göra samma sak idag.Lena Ericson Höijer, som skrivit boken ”Vi organiserar oss – från Sundsvallsstrejken till idag”, föreläser i Järva Folkets Park imorgon.

Fortsatt missnöje i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning

Nu har de flesta av tjänstemännen i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning flyttat tillbaka till…

Tre av fem med koppling till Al-Azharskolan släppta från häktet

Nu har tre av de fem personer med koppling till Al-Azharskolan, som…