Coronapandemin har gjort det omöjligt för unga att sommarjobba på förskolor och äldreboenden, som de brukar.
– Men vi försöker ordna jobb på andra håll i stadsdelen, säger Susanne Tengberg, avdelningschef för Förebyggande, fritid och medborgarservice i Rinkeby- Kista.

Förra året sökte 1545 ungdomar i Rinkeby-Kista sommarjobb, drygt 1100 fick arbete. 
 – Jag tror vi kommer att nå upp till 1100 feriejobb på helår, även om sommarjobben i förskola och äldreomsorg är borta. Vi försöker ordna inom parkskötsel, städning och på våra ungdomsgårdar istället. Vi är uppe i drygt 700 nu och det blir kanske 800 sommarjobb till slut, säger Susanne Tengberg.

Det blir kanske 800 sommarjobb till slut

Verksamheten Sommar på torget i Rinkeby och Husby, kommer genomföras även i sommar.
– Där kommer ungdomar också att arbeta tillsammans med handledare, precis som förra året.

I Spånga-Tensta ordnades 1300 feriejobb i stadsdelen 2018, även för ungdomar från andra stadsdelar. Efter valet försvann de extra pengar som anslagits från staden centralt till feriearbeten och 2019 blev det runt 800 feriejobb för ungdomarna i stadsdelen.

– Av dem var 650 på sommaren och som det ser ut nu så tror jag att vi klarar det i år också, säger stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell.

I både Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista försöker man även skaffa fram sommarjobb i samarbete med lokala föreningar.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Bly i chilenska polisens gummikulor

– Det liknar mer en sten än en gummikula, säger doktor Rodrigo Palma vid Universidad de Chile i Santiago. Universitetet släppte en rapport om polisens ammunition som använts mot demonstranter samtidigt som protesterna i landet nu pågått dagligen i över en månad. Gummiskotten består till största delen inte alls av gummi.

Inrikesministern besökte mammorna i Tensta

Med anledning av de senaste skjutningarna var inrikesminister Mikael Damberg i Tensta och träffade mammorna i Blå huset.  – Jag har läst mycket om ert engagemang för att öka tryggheten. Mitt fokus idag är att lyssna på er.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 19. Idag är det 8 maj, och idag och imorgon, firas…

Som Uniteds fotbollsläger fortsätter hela juli

Tack vare företaget Egen assistans kan Som Uniteds populära fotbollsläger på Knutby BP fortsätta hela juli månad. – Nu kan vi ersätta våra unga ledare och alla barn har något roligt att göra, säger Mohamed Sheikhdon, en av de ansvariga inom Som United.