Coronapandemin har gjort det omöjligt för unga att sommarjobba på förskolor och äldreboenden, som de brukar.
– Men vi försöker ordna jobb på andra håll i stadsdelen, säger Susanne Tengberg, avdelningschef för Förebyggande, fritid och medborgarservice i Rinkeby- Kista.

Förra året sökte 1545 ungdomar i Rinkeby-Kista sommarjobb, drygt 1100 fick arbete. 
 – Jag tror vi kommer att nå upp till 1100 feriejobb på helår, även om sommarjobben i förskola och äldreomsorg är borta. Vi försöker ordna inom parkskötsel, städning och på våra ungdomsgårdar istället. Vi är uppe i drygt 700 nu och det blir kanske 800 sommarjobb till slut, säger Susanne Tengberg.

Det blir kanske 800 sommarjobb till slut

Verksamheten Sommar på torget i Rinkeby och Husby, kommer genomföras även i sommar.
– Där kommer ungdomar också att arbeta tillsammans med handledare, precis som förra året.

I Spånga-Tensta ordnades 1300 feriejobb i stadsdelen 2018, även för ungdomar från andra stadsdelar. Efter valet försvann de extra pengar som anslagits från staden centralt till feriearbeten och 2019 blev det runt 800 feriejobb för ungdomarna i stadsdelen.

– Av dem var 650 på sommaren och som det ser ut nu så tror jag att vi klarar det i år också, säger stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell.

I både Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista försöker man även skaffa fram sommarjobb i samarbete med lokala föreningar.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Små donationer kan rädda liv

Två skådespelare från Pakistan var på besök i Kista. Maya Ali och Sheheryar Munawar kom för att samla in pengar till ett planerat sjukhus, Shaukat Khanum Memorial Hospital & Research Center som ska byggas i Karachi i Pakistan.

Ett viktigt steg mot demokratiska och fria val i Somalia

Somalias president Mohamed Abdullahi Moahmed (Farmajo) har undertecknat en federal vallag som banar iväg för ett flerpartisystem och en möjlighet att landet håller sitt första fria val på 50 år.

De ska ge stöd till unga som samhället tappade bort

I maj 2018 invigdes Studier och Arbete i Rinkeby och idag finns en motsvarande verksamhet även i Husby. – Vi är otroligt stolta över vår verksamhet och att behovet finns är självklart, säger Annika Ström, som är tillförordnad enhetschef för Studier & Arbete och har varit med från start.

Fira 8 mars med TechTensta

TechTensta bjuder in till 8 mars-firande på fredag. Den internationella kvinnodagen firas genom olika workshops, diskussioner om mänskliga rättigheter samt spännande inbjudna gäster.