Ryktet var sant. Lidl försvinner också. Den 30 juni stänger de dörrarna för gott.
Ett slag till för oss som bor i Tensta.

Matvärlden i Tensta visste tydligen att Lidl skulle försvinna och pratade med centrumägaren Fastpartner om att ta över de fem första affärslokalerna närmast Matvärlden. Och vad gjorde Fastpartner?  Den 16 december skickade de en delgivningsman för att överlämna krav på ändrade hyresvillkor till fem småföretagarna. Från och med första oktober gäller inte deras nuvarande hyreskontrakt utan Fastpartner ska ha rätt säga upp dem efter en månad. Fastpartner visade dem en plan över hur det skulle se ut när Matvärlden skulle ta över deras lokaler. Om de gick med på de nya villkoren, vill säga.

År efter år blir det sämre i Tensta. Det går åt helsike

Jag har bott i Tensta i 48 år och hela tiden varit aktiv i föreningslivet. Jag kan konstatera att år efter år blir det sämre i Tensta. Det går åt helsike.

Pensionärerna i Tenstas Servicehus flyttades ut. En del flyttades till Fristad i Bromsten. Nu ska de flyttas igen, byggnaden ska säljas. Varför?

Tensta gymnasium lades ner. Politikerna kunde inte lösa de problem som uppstått.

Tensta Träff. Det pratas om att det ska stängas också.

Livstycket är redan stängt.

Tensta Marknad, Tenstas flaggskepp, lades ner. Nu gör man ett försök att återuppliva marknaden igen.

Vi har sedan länge ingen bank i Tensta.

Stadsdelsnämnden flyttar hit, eller inte. I åratal har de beslutat än det ena, än det andra.

Så jag ringde Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i stadsdelsnämnden

Så jag ringde Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta. Jag ville framföra de fem företagarnas oro, och många Tenstabors oro, för framtiden. Ordförande svarade att han inte kan göra nånting.

Men Ole-Jörgen Persson, det är ditt ansvar också! Politikerna har stor del av ansvaret för det som händer i Tensta.

Panayotis Hatzipavlis, Tenstabo
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Misstänkt för mordet i Husby begärs häktad

Åklagaren har i dag begärt en man häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet i Husby i måndags. Ytterligare en man, som också varit anhållen i ärendet, har däremot släppts på fri fot.

Som United fick med sig en poäng mot Järla borta

Igår kväll begav sig Som Uniteds A-lag till Nacka för match mot Järla IF FK i Division 4. Matchen slutade 3-3 efter att Som United hämtat upp först ett 0-1 underläge i första halvlek och sedan ett 1-3 underläge i andra halvlek.

Ingen kö till evakueringsbostad

Det finns ingen kö till evakueringsbostäderna i Järva. I dagsläget har sex personer i Rinkeby-Kista och en person i Spånga-Tensta flyttat in i lägenheterna i det före detta servicehuset i Akalla.  Men kritik finns mot hur staden har skött det hela.

Frias från sprängningarna i Husby och Kista

En 22-årig man från Husby frias från åtalet för anstiftan till grov allmänfarlig ödeläggelse efter två sprängningar i Husby och Kista förra året. Men han döms till två års fängelse för försök till grov utpressning.