Ryktet var sant. Lidl försvinner också. Den 30 juni stänger de dörrarna för gott.
Ett slag till för oss som bor i Tensta.

Matvärlden i Tensta visste tydligen att Lidl skulle försvinna och pratade med centrumägaren Fastpartner om att ta över de fem första affärslokalerna närmast Matvärlden. Och vad gjorde Fastpartner?  Den 16 december skickade de en delgivningsman för att överlämna krav på ändrade hyresvillkor till fem småföretagarna. Från och med första oktober gäller inte deras nuvarande hyreskontrakt utan Fastpartner ska ha rätt säga upp dem efter en månad. Fastpartner visade dem en plan över hur det skulle se ut när Matvärlden skulle ta över deras lokaler. Om de gick med på de nya villkoren, vill säga.

År efter år blir det sämre i Tensta. Det går åt helsike

Jag har bott i Tensta i 48 år och hela tiden varit aktiv i föreningslivet. Jag kan konstatera att år efter år blir det sämre i Tensta. Det går åt helsike.

Pensionärerna i Tenstas Servicehus flyttades ut. En del flyttades till Fristad i Bromsten. Nu ska de flyttas igen, byggnaden ska säljas. Varför?

Tensta gymnasium lades ner. Politikerna kunde inte lösa de problem som uppstått.

Tensta Träff. Det pratas om att det ska stängas också.

Livstycket är redan stängt.

Tensta Marknad, Tenstas flaggskepp, lades ner. Nu gör man ett försök att återuppliva marknaden igen.

Vi har sedan länge ingen bank i Tensta.

Stadsdelsnämnden flyttar hit, eller inte. I åratal har de beslutat än det ena, än det andra.

Så jag ringde Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i stadsdelsnämnden

Så jag ringde Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta. Jag ville framföra de fem företagarnas oro, och många Tenstabors oro, för framtiden. Ordförande svarade att han inte kan göra nånting.

Men Ole-Jörgen Persson, det är ditt ansvar också! Politikerna har stor del av ansvaret för det som händer i Tensta.

Panayotis Hatzipavlis, Tenstabo
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

99 procent av eleverna fortsätter att ta bussen

Jag är besviken. Jävligt besviken, faktiskt. Inte på Benjamin Dousa. 

Sjukvården ska finnas där behoven är som störst

Moderaternas sjukvårdspolitik i Stockholm ger vårdbolag rätt att välja bort områden med hög ohälsa, skriver en grupp socialdemokratiska riks-, region- och kommunpolitiker i en insändare.

Polisen avvisar EU-migranter från Hindertorpsparken

En familj EU-migranter blev avvisade av polisen förra veckan från Hindertorpsparken i Rinkeby när de skulle laga mat. De hade släpat vatten till matlagningen på kvällen för att kunna laga och äta varm mat tillsammans, efter en dags arbete med tiggeri.

Ordföranden vägrar svara på frågan om Folkets Husby

Nej, Ole-Jörgen Persson, M, svarade inte på frågan. Om och om igen ställde Elvir Kazinic, S, och Veronica Stiernborg, V, samma fråga: varför slås det fast redan nu i verksamhetsplanen att IOP-avtalet med Folkets Husby inte ska förlängas?