I fredags drog insamlingen – Järva för Världens Barn – igång i Kista. I gallerian fanns volontärer från Svenska kyrkan Spånga – Kista församling, Muslin Aid, Kista Träff, Shanta IF och Rädda Barnen utrustade både med vanliga insamlingsbössor och digitala swishbössor.  

Järva för Världens Barn är Järvas bidrag till Radiohjälpens största insamling för barn. De insamlade pengarna går till projekt för barn i länder som Bangladesh, Somalia, Etiopien, Jemen, Afghanistan och Palestina. 

I år är det första gången som Järva deltar bland många tusen insamlare runt om i Sverige.  Kampanjen når sin kulmen fredagen den 1 oktober 20.00 i en insamlingsgala i SVT där alla framför och bakom kamerorna, och administratörer kring insamlingen, jobbar gratis.

Arbetet med insamlingen till Världens Barn fortsätter i Kista Galleria och på torget på fredag och lördag efter kl 13.00. På fredag blir det även barnteater i Sverige-salen på Kista träff kl 14.00, och på lördag underhåller clowner och det blir ansiktsmålning för barnen.

Till och med onsdag den 29 september 12.00 hade föreningarna totalt samlat in 10.347 kronor i Järvas bössor.

Alla föreningar som tog initiativet 2021
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Trygga barn och trygga föräldrar gör orten tryggare

Föräldraboost är en förening som arbetar med förebyggande insatser i förorten för att stärka relationen mellan barn och föräldrar.– Vi tror på föräldrarnas inneboende kompetens, men att de ibland kan behöva lite hjälp på traven, säger Mona Suleiman.

Ett höstlov med sport, dans, schack och poesi

Under höstlovet kokade det av aktivitet i Ungdomens Hus, Rinkeby. Mellan 75 och 120 barn och ungdomar deltog i årets Rinkeby Multi Sports Camp.

Ideella krafter i Järva samarbetar mot corona

Vi i Somaliska ungdomsförbundet i Sverige (SUIS) har arbetat hårt de senaste veckorna för att sprida information om hur man ska skydda sig mot coronaviruset.  Vi har särskilt vänt oss till äldre och människor med knappa kunskaper i svenska språket. I det arbetet vill vi samarbeta närmare med myndigheterna.

Dags för duathlon i Järva igen!

Halv tio på morgonen söndagen den 2 augusti är det dags för duathlon igen. Tävlingen börjar med 200 m simning. Sedan byter vi om till löparkläder och fortsätter med 5 km löpning.