Mårten Westberg

Vad har Georg Åby Ericsson gemensamt med Mats Wilander? Jo, det passiva spelet. De väntade på motståndarens misstag.

Georg Åby Ericssons svenska landslag kom femma i fotbolls-VM på den defensiva taktiken och Mats Wilander prenumererade på bucklan i öppna franska och öppna australiska mästerskapen i tennis. Rankad som världsetta i några veckor.

Det blir blanketter hit och ”det är inte mitt ärende” dit

Defensiv taktik är sällan kul att se, men det är en bra taktik för att vinna matcher.

I offentlig verksamhet fungerar det också. De flesta föreningsmänniskor vet hur det känns att möta en defensiv spelare. Det blir blanketter hit och ”det är inte mitt ärende” dit. Willy Berggrens krönika i Idrottens Affärer är ett strålande exempel.

I Rinkeby har vi en stadsdelsdirektör som är berömd för sin försiktighet

I Rinkeby har vi en stadsdelsdirektör som är berömd för sin försiktighet. Föreningar får avslag på det mesta och en IOP (ideellt offentligt partnerskap) med henne underlättar inte verksamheten. Det går lika mycket tid i ansökningar, administration och uppföljning som utan IOP. Det upplevde klubbarna i Skärholmen och detsamma upplever nu klubbarna i Kista, Husby, Akalla och Rinkeby.

Efter studieförbunds-skandalen och den påstådda skandalen med Kurdiska föreningen i Tensta, känns det nog extra tryggt att säga nej till allt. Då hamnar ju inga offentliga pengar fel fickor. Det är förstås bra för karriären, men inte för ungdomarna.

Sedan har vi de offensiva spelarna, som Islands lag i VM senast

Sedan har vi de offensiva spelarna, som Islands lag i VM senast. Tre nuddar på bollen och i mål. Då kan lilla Island vinna över ett England med lika många professionella fotbollsspelare som Island har innevånare.

Ibland har vi föreningar turen att få sådana spelare på andra sidan bordet. Då blommar idrotten upp.

Vintern 2016 fick vi fick några uppsättningar skidor, pjäxor och stavar av föreningen Hej Främling! Då upptäckte vi att det fanns ett stort intresse bland de många nysvenskarna i Tensta och Rinkeby för att lära sig åka längdskidor.

De följande tre vintrarna lärde vi närmare 15000 nysvenskar att åka skidor

Genast satte dåvarande chefen för Spånga IP (Pierre Nystedt) oss i kontakt med Anette Craas på Stockholmsidrotten. Tillsammans hittade de ett utrustningsbidrag vi kunde söka. Någon av kände också generalagenten för Atomic skidor, Salomon pjäxor/bindningar och OneWay stavar.  En månad senare hade vi köpt 100 par skidor, stavar och pjäxor från någon skiduthyrning i Åre. De följande tre vintrarna lärde vi närmare 15000 nysvenskar att åka skidor.

Så enkelt kan det vara.

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Järva ligger i Sverige, men ändå inte”

Varför är det svårt att minska hälsoklyftorna i samhället? Många har forskat om ojämlikhet när det gäller hälsan i Sverige och regeringen har tagit olika beslut om åtgärder. Men det händer ingenting. 

Är verkligen lösningen fler poliser?

Jag befann mig på jobbet när jag hörde en rätt så intensiv konversation mellan två kollegor. Konversationen handlade om något i stil med att det behövdes mer resurser till polis och ökad polisnärvaro i landet.

Vart ska alla ta vägen med sina känslor?

Vi sörjer alla de unga som blivit offer i detta våldsamma samhälle och tänker på familjerna som måste uppleva detta. Vart skall alla ta vägen med sina känslor och frågor?

Begreppet ”klan” pushas inför nästa val

Människors val utgår från hur man upplever verkligheten. Därför är det helt avgörande att etablerade medier är noggranna i hur de beskriver vad som sker och varför.  Aftonbladet publicerade häromdagen två artiklar med följande rubriker: ”Klanerna flyttar fram sina positioner” och ”Kriminella klaner förklarade i tre steg”.