Det är de små, små detaljerna som göre’t. Och fler än Nyhetsbyrån Järva har uppmärksammat de felstavade skyltarna vid Kulturstråket i Husby. Det berättas om ett möte på Husby gård med höga vederbörande där synpunkter hade framförts på skyltar och färgval.

Själv har jag märkt att skyltarna tagits ner och sett jobbarna stå och fixa med de nedtagna skyltarna på den gamla dagisgården nedanför vår balkong. Dagistomten är för övrigt nästan tömd på arbetsfordon och det är välgörande tyst i environgerna.

Idag smög jag ut på en liten promenad och upptäckte att skyltarna var uppsatta igen.

Men lik f-rb-t är värdefull fortfarande stavat med två f!

Men lik f-rb-t är värdefull fortfarande stavat med två f!

Skyltarna ådrog sig en del uppmärksamhet bland förbipasserande och en dam undrade: 
– Kan inte någon ge dem en lapp som är rättstavad!

Hon funderade också på vad det kan vara för ”Värdeffull erfarenhet” man kunde göra i skogsbacken nedanför Oslogatan.

Sofforna i backen har befunnits för låga. En granne med rullator hade försökt provsitta dem. Hon kom inte ner så lågt. Jag gick förbi en arbetsklädd tjomme som sågs knäböja vid en av dem. Det visade sig att han höll på och ta loss soffan. Han svarade inte när jag frågade om han höll på att höja den, skrattade bara.

Jag stolpade vidare och lyckades trots avspärrningarna krångla mig opp till centrum. I den backen var sofforna ergonomiskt riktigt utformade.

Oppe vid skolan stog en massa gröna och gula staket hopträngda i en liten grupp. En labyrint åt ungarna. Två små tjejer från skolan gick just in i labyrinten. De såg glada ut.

Mats Leander
labyrint i husby
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fake news om orten och Tensta bibliotek

Se på Aftonbladets förstasida 28 mars, stor rubrik:  Tvingas stänga biblioteket på grund av narkotikahandeln.Vilket bibliotek har stängts?  Jag ser att det är Tensta bibliotek. Alla gissar att det i alla fall ligger i Orten.

Moderaterna sitter i Spånga och säljer ut Tensta

Protesterna att sälja ut Tensta Träff kommer upp vid Spånga-Tensta stadsdelsnämnds slutna möte den 27 maj. Men var hålls mötet? Och vilka fattar besluten om Tensta framtid?

”Vi känner oss maktlösa och svikna av politikerna”

 De ansvariga i Stockholms stad har kraftigt minskat budgeten för grundskolorna i Stockholms förorter. Föräldrar till barn i Askebyskolan i Rinkeby protesterar mot Stockholm stads nedskärningar.

Skyll inte skövlingen av Granholmstoppen på kyrkan

I en artikel i Församlingsbladet skriver Spånga-Kista församling om det kontroversiella begravningsplatsbygget på Granholmstippen. Bladet redogör sakligt för behovet av en ny begravningsplats, om hur planerna växt fram och skriver att Stockholms kommun hoppas att ”Järva begravningsplats” ska få samma betydelse som Skogskyrkogården har söder om staden.