Det är de små, små detaljerna som göre’t. Och fler än Nyhetsbyrån Järva har uppmärksammat de felstavade skyltarna vid Kulturstråket i Husby. Det berättas om ett möte på Husby gård med höga vederbörande där synpunkter hade framförts på skyltar och färgval.

Själv har jag märkt att skyltarna tagits ner och sett jobbarna stå och fixa med de nedtagna skyltarna på den gamla dagisgården nedanför vår balkong. Dagistomten är för övrigt nästan tömd på arbetsfordon och det är välgörande tyst i environgerna.

Idag smög jag ut på en liten promenad och upptäckte att skyltarna var uppsatta igen.

Men lik f-rb-t är värdefull fortfarande stavat med två f!

Men lik f-rb-t är värdefull fortfarande stavat med två f!

Skyltarna ådrog sig en del uppmärksamhet bland förbipasserande och en dam undrade: 
– Kan inte någon ge dem en lapp som är rättstavad!

Hon funderade också på vad det kan vara för ”Värdeffull erfarenhet” man kunde göra i skogsbacken nedanför Oslogatan.

Sofforna i backen har befunnits för låga. En granne med rullator hade försökt provsitta dem. Hon kom inte ner så lågt. Jag gick förbi en arbetsklädd tjomme som sågs knäböja vid en av dem. Det visade sig att han höll på och ta loss soffan. Han svarade inte när jag frågade om han höll på att höja den, skrattade bara.

Jag stolpade vidare och lyckades trots avspärrningarna krångla mig opp till centrum. I den backen var sofforna ergonomiskt riktigt utformade.

Oppe vid skolan stog en massa gröna och gula staket hopträngda i en liten grupp. En labyrint åt ungarna. Två små tjejer från skolan gick just in i labyrinten. De såg glada ut.

Mats Leander
labyrint i husby
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Om DN Stockholm, orten och tryggheten

Jag var ute i Rinkeby och upptäckte de två kvinnorna nere i avgrunden, sådan terräng jag sett i amerikanska CNN-kanalen när flyktingar försöker nå den mexikansk-amerikanska gränsen. Tankarna for runt i huvudet. Var gör de där? Jag hann inte sträcka ut en hjälpande hand innan jag hörde kvinnans första ord:  – Vad tycker du om bron?

En förälders tankar om oron inför sommarlovet

Förra sommaren, när pandemin hade lamslagit stora delar av världen och påverkat så många människor, anlände årets bästa och roligaste tid för många barn och ungdomar. Äntligen sommarlov. Eller? Vad gör ett barn ett sommarlov med så mycket oro och begränsningar? ”Vad har du gjort i sommar?” brukar vara ett vanligt inslag när höstterminen börjar. En fråga som barnen med all säkerhet ställer till varandra.

Fler än discgolfutövarna drabbas av stadens planer

Stoppa planerna på att begrava en världsunik park, skrev ett gäng discgolfsentusiaster förra veckan i DN. Med all respekt för discgolfsutövarna, men det finns faktiskt folk som drabbas värre än dem som kastar frisbee.

Säg nej till botox och skönhetsoperationer

Överallt poppar det upp botoxkliniker. Är det DET som unga ska lära sig att skönhet är? Vi som vuxna måste ta vårt ansvar och faktiskt sätta gränser.