Protesterna att sälja ut Tensta Träff kommer upp vid Spånga-Tensta stadsdelsnämnds slutna möte den 27 maj. Men var hålls mötet? Och vilka fattar besluten om Tensta framtid?

I Norrlands inlandskommuner sprängs regelbundet ett eller ett par hus. Då har de länge stått tomma, kostar och hotar leda till en skattehöjning. I Tensta står gymnasiet och Tensta Träff tomma sedan flera år. Tänker majoriteten i Stadshuset göra likadant? Nå, spränga husen får inte majoriteten, eftersom byggnaderna är kulturmärkta.

Stadshuset sålde 2020 ut fastigheter och mark för 2,7 miljarder. Med alla nedskärningar i stadsdelarna gav det ett överskott på fem miljarder. M-majoriteten i Stadshuset envisas att beröva Tensta utbildningslokaler, bibliotek, stor samlingssal och mötes- och studierum för att ur ett överskott sänka skatten med tio öre.

I smyg har Tensta Träff och gymnasiet funnits till försäljning sedan flera år

I smyg har Tensta Träff och gymnasiet funnits till försäljning sedan flera år. I sista hand till det vanliga M-priset vid utförsäljning – 1 krona! Men eftersom moderaterna och medierna skrämt alla riskkapitalister med orten, så har inga varit intresserade.

Folkets förening i Hjulsta-Tensta hade i två år arbetat med experter när den i april presenterade ett 17-sidigt dokument om hur husen kunde användas. Den M-styrda stadsdelsnämnden ville inte medverka i föreningens arbete. Stadsdelen har andra och egna mål, sa stadsdelsdirektören till dem. Vilka? Utförsäljning, förstås! Moderaterna i Stadshuset skyndade sig i att släppa pressmeddelandet om utförsäljning. Utspelet skulle tysta Järva, vad det tänkt..

Hur går det för moderaterna på Järva egentligen?

Hur har de lokala moderater i stadsdelsnämnden agerat? De tiger. Tidigare ordföranden Ole-Jörgen Persson i Spånga-Tensta har flera gånger sagt att husen inte angår nämnden. Inte?

Men hur går det för moderaterna på Järva egentligen? Någon M-förening i Tensta eller Rinkeby finns det inte längre. I Kista hittar man bara två kontaktpersoner. Vill ingen på Järva vara moderat?

Den 11 mars 2020 konstituerade sig nio personer som nya Spånga-moderaterna. Till ordförande valdes Annika Friberg f.d. Rosenberg – ja, hon presenterar sig så – och till vice ordförande Ole-Jörgen Persson. Av de nio sitter sju som ordinarie och ersättare i nuvarande Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, de övriga två i Kista-Rinkebys nämnd, inte minst ordföranden Ole-Jörgen.

Mötet ägde rum hemma hos Fribergs i Spånga. Ifrån villan styr M numera hela Järva. I fb-infon till medlemmarna skrev de efter mötet: I morgon är det möte i stadsdelsnämnden och där ska vi klubba att stadsdelen kommer att lägga ut de fyra fritidsgårdarna på entreprenad.

Vilka är dessa moderater i Spånga?

M-ledamöterna i Spånga agerar som Järva i deras ögon bara var en koloniförening. Kom och hämta, säger de som odlare säger till vänner när de river upp ett knippe morötter. Ta vad ni vill ha!

Efter mötet i stadsdelen informerades medlemmarna igen: En onödigt lång och otroligt icke-givande ”diskussion” om att lägga ut fritidsgårdar på entreprenad. Vänsterbänken ser verkligen privat och/eller vinstdrivande verksamhet som ondska.

Vilka är dessa moderater i Spånga som bestämmer att allt på Järva ska säljas ut? Annika är en driven affärskvinna och leder en mindre koncern. Förutom Annika är det Lotta, Jan, Markus och Niklas. Ett par är ingenjörer i oljebranschen, någon är arkitekt, en annan rör sig i finansvärlden. De spelar golf och seglar. Någon har hus i Spanien. Kvinnorna ger pengar till välgörande ändamål, ska sägas. Jan har gjort karriär i den extrema studenthögern. Markus är roligast. Han har en lustig hatt på sig och fotar varje dag maten på faten.

Lyssnar vi till toppmoderaterna kommer de efter valet 2022 att styra landet med SD

Lyssnar vi till toppmoderaterna kommer de efter valet 2022 att styra landet med SD. Den ena efter den andra talar om hur partierna närmat sig varandra. I dagarna gick Jimmie ut och sa: Personer som bor i Sverige, men inte är svenska medborgare, ska nekas barnbidrag. De ska inte heller få rösta. Jimmie la till: Jag ser det som avgörande för integrationen.

Är det för en sådan politik moderaterna gått i exil i Spånga och där ska agitera för SD-politiken? Då förstår man varför de tömt Tensta Träff. Så måste nämnden träffas i Spånga Folkets Hus och moderaterna slippa att sätta sin fot i Tensta. I valet gäller nu för Järva att slippa moderater.

Karl-Gustav Köhler

Här finns dagordningen till sammanträdet i Spånga-Tensta den 27 maj.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kom ihåg att det är val om två år

Beslutet att lägga ned Reactor än ren maktdemonstration i strid mot all logik. Med tanke på ungas utsatta situation och den otroligt positiva feedback personalen fått av unga från området, är det svårt att inte se detta som ett medvetet beslut om att förstöra en fungerande verksamhet.

Hennes högsta önskan är att slippa förnedringen

Häromdagen blev jag uppringd av en kvinna, som fått mitt mobilnummer av en väninna. Hon behövde hjälp med en SFI-läxa. Hon var stressad, om hon blev kuggad på SFI, så skulle hon få än mer problem med socialtjänsten.

En meters omtanke kan rädda liv

En dag piskade de iskalla vindarna mot mitt ansikte så fort jag öppnade dörren och barnen sprang från alla håll precis bakom mig. ”SNÖ” utbrast de i ett glädjerop, ”ÅH NEJ” viskade jag och tänkte att jag gärna avslutar dagen redan där och då, 06.30. Men livet fortsätter och dagen likaså, ännu en måndag, under pandemin.

Trängseln på bussarna i Järva måste få ett slut!

I stora delar av Stockholms län är trängsel i kollektivtrafiken inte ett problem. Men det finns några linjer med fortsatt stor trängsel vissa tider. En sådan är linje 179 i Järva. Det är inte acceptabelt!