Det är många som ringer och frågar Mårten från Rinkeby Run om det går att åka skidor nu. Svaret är ja, det är nu det är som bäst. Speciellt för nybörjare.

Våren kom snabbt i år. För en vecka sedan var det snö på marken, och nu sitter vi i solen och njuter. I norra Sverige kallas den här tiden för ”vårvinter” för där är det fortfarande snö på marken och is på sjöarna. Under vårvintern åker norrlänningarna mycket skidor. Sen sätter de sig med en termos och dricker kaffe eller varm choklad i solen. Det är fantastiskt skönt.

Den här veckan går det att göra samma sak på Spånga IP. Skidspåret är öppet och 8 000 kvadratmeter skridskois står redo. Skidor och skridskor kan du låna av Rinkeby Run och Hockeyförbundet nere vid skidspåret mellan klockan 12-16 varje dag under sportlovet. Yasmin, Mansib, Jonis, Johanna, Mariam och Simon står redo för att hjälpa alla nybörjare.

Det är nu det är som skönast att åka skidor och skridskor. Nu behövs inga vantar. Det räcker med en träningsoverall eller jeans och en vanlig jacka. Dessutom är det inte trångt i skidspåret, som det var för några veckor sen.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Trygghetsvandring en regnig kväll i Hjulsta

Nyligen anordnade enheten för prevention och trygghet i Spånga – Tensta stadsdelsförvaltning en trygghetsinventering i Hjulsta. 

Vi utbildar fler lokalreportrar – Ansök idag

I höst startar återigen kvällskursen i praktisk lokaljournalistik på Kista folkhögskola. Kursen är ett samarbete med Nyhetsbyrån Järva, vilket innebär att deltagarna kommer ges möjlighet att publicera sina artiklar här i tidningen. 

Nu lanseras utbildning i ledarskap och föreningsliv

Raoul Wallenberg Academy och Fryshuset arrangerar i samarbete en utbildning i ledarskap inom föreningslivet. Utbildningen görs inom projektet Non-Silence Generation som har syftet att ge ungdomar möjlighet att engagera sig i föreningar och få kunskaper i hur de kan förbättra samhället.

Nyhetsbyrån Järva fick besök av tevekanalen Al Kompis

Nyhetsbyrån Järva fick besök av mediaföretaget Al Kompis. De intervjuade Kerstin Gustafsson Figueroa och vi fick chansen att intervjua Al Kompis reporter Sandy El Doukhi.