Den nya politiska majoriteten i Stockholm vill genomföra både marknadshyror och utförsäljning av hyresrätter. Vad kommer det att betyda för Järvaborna?

Nu hotas vi inte bara av det blågröna styrets ombildningar och utförsäljningar. Både C och L kräver marknadshyror och en ytterligare rejäl högervridning av regeringspolitiken som villkor för stöd till en Löfven-regering. Mot denna krigsförklaring gentemot de redan enormt missgynnade hyresgästerna krävs en massiv kampanj till försvar för hyresrätten och krav på en ny social bostadspolitik för bra och klimatsmarta bostäder som alla har råd med!

Vi måste diskutera hur vi gemensamt med hyresgäströrelsen och andra nätverk av boende runt om i Stockholm ska kunna kämpa för bra och billiga bostäder. Och hur vi ska fortsätta kampen mot D. Carnegies/Hemblas skamlösa hyreshöjningar i samband med renoveringar och hutlösa hyror i nyproduktionen.

På onsdag den 5 december är det möte i Folkets Husby 18.00. Där medverkar Simon Safari, ordförande för Hyresgästföreningen Region Stockholm, Ilyas Hassan, Förorten mot våld. Dominika Polanska, bostadsforskare och Elin Gauffin, Rädda hyresrätten.

Arne Johansson
Norra Järva Stadsdelsråd
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

We shall overcome…?

Det är snart 30 år sedan före detta statsministern Carl Bildt, M, och invandrarministern Birgit Friggebo förgäves försökte få Rinkebyborna att sjunga ” We shall overcome” i Rinkeby Folkets Hus.

”Järvas barn ska inte vara rättslösa”

Strukturell rasism och diskriminering genomsyrar vårt samhälle. Detta måste stoppas, och det är genom politik och rättsväsende som medborgares möjlighet till förändring och upprättelse ska säkras.

Vart ska våldets osynliga offer vända sig?

Vakuumet som uppstår när en närstående eller bekant går bort är påtagligt. Klassbänken står tom, sovrummet är orört och vänskapscirkeln blir mindre. Ännu ett telefonnummer som man kanske borde radera, men som man låter stå kvar i kontaktlistan. Tyvärr är detta en verklighet för många, en sorts tyngd som griper tag i en. Men vem vänder man sig till när man behöver prata ut?

Sumpans moderater, välkomna till Rinkeby!

Moderaterna i Sundbyberg föreslår att bron mellan Rinkeby och Ursvik ska kameraövervakas för (ursviksbornas) trygghet och sätta upp hinder för bilar för att skydda Ursvik för ”gängkriminaliteten i Rinkeby ska inte påverka ursvikborna”.