Den nya politiska majoriteten i Stockholm vill genomföra både marknadshyror och utförsäljning av hyresrätter. Vad kommer det att betyda för Järvaborna?

Nu hotas vi inte bara av det blågröna styrets ombildningar och utförsäljningar. Både C och L kräver marknadshyror och en ytterligare rejäl högervridning av regeringspolitiken som villkor för stöd till en Löfven-regering. Mot denna krigsförklaring gentemot de redan enormt missgynnade hyresgästerna krävs en massiv kampanj till försvar för hyresrätten och krav på en ny social bostadspolitik för bra och klimatsmarta bostäder som alla har råd med!

Vi måste diskutera hur vi gemensamt med hyresgäströrelsen och andra nätverk av boende runt om i Stockholm ska kunna kämpa för bra och billiga bostäder. Och hur vi ska fortsätta kampen mot D. Carnegies/Hemblas skamlösa hyreshöjningar i samband med renoveringar och hutlösa hyror i nyproduktionen.

På onsdag den 5 december är det möte i Folkets Husby 18.00. Där medverkar Simon Safari, ordförande för Hyresgästföreningen Region Stockholm, Ilyas Hassan, Förorten mot våld. Dominika Polanska, bostadsforskare och Elin Gauffin, Rädda hyresrätten.

Arne Johansson
Norra Järva Stadsdelsråd
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vart ska ungdomarna i Järva gå på sin fritid?

I Rinkeby och övriga stadsdelar har det alltid funnits en fritidsgård att gå till – årets alla dagar. Så är det inte längre. Av olika skäl har fritidsgårdar och öppna mötesplatser för de lite äldre varit stängda under kortare eller längre perioder.

Polisen fortsätter att flytta problemen

År 2017 fick polisen tillstånd att sätta upp kameror över hela Rinkeby torg, i Tensta centrum och i Husby. Nu skriver polisen att de använts i 377 utredningar på två och ett halvt år. En hög siffra, vad bra kamerorna är, eller?

Många är vi som blir utsatta för rasism

Jag kräver att alla blir likvärdigt behandlade oavsett hudfärg. Det är inte ett mål vi ska nå om tio år eller en önskan. Förstå mig rätt – det är ett krav!

Tech Tensta ägnar sig inte åt tech

För några dagar sedan kunde vi läsa om att ungdomar gjorde skyddsvisir med hjälp av 3D-skrivare på Tech Tensta. Jättebra, eller? Att de använder modern teknik som 3D-skrivare är mycket bra, men är det verkligen tech?