Trafiknämnden beslutade vid sitt senaste sammanträde den 27 augusti att genomföra planerna på ett grönt kulturstråk i Husby. Det handlar om en befintlig gångväg mellan Husby centrum och Husby gård som ska rustas upp och utvecklas.

Tanken är att verksamheter som Kulturskolan, biblioteket, Folkets Husby och Husby gårds hantverksförening som har sina lokaler längs med stråket ska få möjlighet att visa upp sina projekt utomhus.

Ny belysning, flera bänkar, platser för lek, konstverk, nya skyltar och planteringar utlovas för att skapa ett gångstråk med ökad trygghet och tillgänglighet. Jämställdhet och trygghet för kvinnor och barn nämns särskilt i förslaget och trafikhinder planeras för att hålla olovlig trafik borta från stråket.

Projektet som beräknas kosta 13 miljoner kronor ska påbörjas nu i höst och  färdigställas under 2021.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tuma är tillbaka i Tensta Centrum

Tuma Akay är tillbaka på sin plats i Tensta Centrum. Han säljer inte bara Storstockholms bästa kebab, utan han behövs i Tensta. Alla känner honom.  – Jag har jobbat här i 26 år och jag fortsätter som förut.

Utredningen läggs ned efter våldsamma polisingripandet

I maj kunde Nyhetsbyrån Järva rapportera om ett våldsamt polisingripande i Rinkeby. Kort därefter omplacerades de berörda poliserna och en förundersökning om misshandel och tjänstefel hade inletts. Nu läggs utredningen ner och poliserna är tillbaka i ordinarie tjänst.

Samtal om konflikten i Kashmir

Premiärminister Imran Khan och statsminister Stefan Löfven har talat i telefon om den kritiska situationen i Jammu och Kashmir.

Pausad skidåkning på Spånga IP i helgen

– På grund av ösregn och ommålning av bandyisen på Spånga IP är skidåkningen pausad under lördag 23 och söndag 24 januari, säger Mårten Westberg från Rinkeby Run.