Trafiknämnden beslutade vid sitt senaste sammanträde den 27 augusti att genomföra planerna på ett grönt kulturstråk i Husby. Det handlar om en befintlig gångväg mellan Husby centrum och Husby gård som ska rustas upp och utvecklas.

Tanken är att verksamheter som Kulturskolan, biblioteket, Folkets Husby och Husby gårds hantverksförening som har sina lokaler längs med stråket ska få möjlighet att visa upp sina projekt utomhus.

Ny belysning, flera bänkar, platser för lek, konstverk, nya skyltar och planteringar utlovas för att skapa ett gångstråk med ökad trygghet och tillgänglighet. Jämställdhet och trygghet för kvinnor och barn nämns särskilt i förslaget och trafikhinder planeras för att hålla olovlig trafik borta från stråket.

Projektet som beräknas kosta 13 miljoner kronor ska påbörjas nu i höst och  färdigställas under 2021.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skottlossning i Tensta i natt – ingen skadad

Under natten till söndag fick polisen flera samtal om skottlossning i Tensta. Ingen påträffad skadad, men två personer gripna.

Grönt Initiativ vill förvalta jorden på Hästa Gård

Corona och klimatkrisen visar hur sårbart samhället är och att den inhemska matproduktionen måste öka. Hälften av vår mat produceras utomlands. Samtidigt ligger världens största urbana ekologiska jordbruk – Hästa Gård – outnyttjat mitt i Järva!

”Vad har han gjort?”

– Vad har han gjort, skriker tjejen som filmar händelserna i ingången till…

De åkte 12.26 från Akalla

De kom med tunnelbanan från Akalla och längs stationerna Husby och Kista blev de fler och fler. Järvabor samlades för att gå med i demonstrationen mot Turkiets anfall mot Rojava i norra Syrien.