Det här är en ingress som kan vara hur lång som helst i princip. Däremot kan texten som vi skriver i utdrag inte vara längre än 95 tecken inkl mellansklag. Utdragen är numera puffar och inte ingresser.

– Vi tror att vi är svagare än vi är och de tror att vi är starkare än vi är. Därför är våra protester viktiga.

Vi kan när som helst bli av med arbetet

Så sade James Farrar, Uber-taxiförare i London, om Uber, Bolt och andra appbaserade internationella storföretag. James är en av initiativtagarna till ADCU (App Drivers & Couriers Union), en fackförening för så kallade gigarbetare. Föreningen talade på ett möte i Folkets Husby, inför ett 40-tal åhörare.

Det är den syndikalistiska fackföreningen SAC och Taxiunionen som arrangerat mötet. Mötet ingår i en kampanj för att organisera de numera tusentals arbetare som kör taxi, kör ut mat eller på annat sätt arbetar i den helt oreglerade appekonomin.

– Uber styr allt och vi har inga möjligheter att påverka någonting. Vi kan när som helst bli av med arbetet, sade James Farrar.

Hans eget engagemang började när han blev misshandlad av en kund och Uber vägrade att hjälpa till att leta rätt på gärningsmannen.

Göran Kärrman

Print Friendly, PDF & Email
You May Also Like

Kvinna skjuten i kinden av luftgevär

Larmet kom strax efter halv tre på måndag eftermiddag. En kvinna kom in till vårdcentralen i Rinkeby och sade att hon hade blivit skjuten.

Tre personer skjutna i Tensta

På tisdagskvällen blev tre personer skjutna i Tensta. En är död, en är svårt skadad och en har lindrigare skador, enligt uppgifter i media.

Said Ali dömdes i tingsrätten

Idag föll domen. Said Ali dömdes till 1500 i böter för bilbältesförseelse av en enig tingsrätt. – Det var väntat, säger han.

Gunilla skriver boken när Rinkeby fyller 50 år

Nästa år är det 50 år sedan Rinkeby torg invigdes. Lika länge har Gunilla Lundgren arbetat i Rinkeby och det är hon som, tillsammans med många rinkebybor, skriver boken om Rinkebys jubileum. – Det var Rinkeby som gjorde mig till författare.