Det här är en ingress som kan vara hur lång som helst i princip. Däremot kan texten som vi skriver i utdrag inte vara längre än 95 tecken inkl mellansklag. Utdragen är numera puffar och inte ingresser.

– Vi tror att vi är svagare än vi är och de tror att vi är starkare än vi är. Därför är våra protester viktiga.

Vi kan när som helst bli av med arbetet

Så sade James Farrar, Uber-taxiförare i London, om Uber, Bolt och andra appbaserade internationella storföretag. James är en av initiativtagarna till ADCU (App Drivers & Couriers Union), en fackförening för så kallade gigarbetare. Föreningen talade på ett möte i Folkets Husby, inför ett 40-tal åhörare.

Det är den syndikalistiska fackföreningen SAC och Taxiunionen som arrangerat mötet. Mötet ingår i en kampanj för att organisera de numera tusentals arbetare som kör taxi, kör ut mat eller på annat sätt arbetar i den helt oreglerade appekonomin.

– Uber styr allt och vi har inga möjligheter att påverka någonting. Vi kan när som helst bli av med arbetet, sade James Farrar.

Hans eget engagemang började när han blev misshandlad av en kund och Uber vägrade att hjälpa till att leta rätt på gärningsmannen.

Göran Kärrman

Print Friendly, PDF & Email
You May Also Like

Både Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta sänder live

Imorgon, torsdagen den 27 augusti, har stadsdelsnämnderna i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista sina sammanträden 18.00. Sammanträdena är inte öppna för allmänheten, men kan följas på nätet.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinationen. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Hemtester för covid-19 begränsas

Hemtester för covid-19 begränsas i Region Stockholm på grund av hög belastning. Igår och idag släpptes 5000 tester som tog slut i rekordfart.

”Bollen ville inte in”

Som United mötte serieledarna i Division 4 norra, Bollstanäs SK, på Knutby BP igår kväll. – Det var en av våra bättre matcher, men bollen ville inte in, säger Mohamed Sheikhdon, lagledare i Som United.