Alla rulltrappor står stilla på Rinkebys tunnelbanestation och resenärerna tvingas tränga ihop sig i hissen. Men SL anser inte att det är en fråga som berör corona och trafik. 

Sedan i söndags den 30 mars finns ingen uppåtgående rulltrappa på Rinkebys tunnelbanestation. Neonskylten ovanför den avstängda rulltrappan meddelar att renovering pågår och att det ska vara klart den 31 mars. Men den 1 april stod rulltrappan fortfarande stilla och SL:s personal på plats hade inga svar på när den beräknades vara igång.

Nu finns inga fungerande rulltrappor på Rinkebys station

Idag, torsdag den 2 april, stod inte bara den uppåtgående rulltrappan stilla utan den nedåtgående också. Stationens tredje rulltrappa har inte fungerat på över ett halvår. Nu finns alltså inga fungerande rulltrappor på Rinkebys station, bara en hiss. 

Alla resenärer med barnvagnar, rollatorer, dramatenväskor, svaga knän, yrsel eller en fysik som på något sätt sätter stopp för att gå hela vägen i den stillastående rulltrappan köar till hissen. En hiss som åker fullproppad upp och ned. Äldre människor, vissa med med munskydd, trängs tillsammans med småbarn och deras föräldrar.

Jag har ingen möjlighet att sätta mig in i det

– Jag känner inte till det här och jag har ingen möjlighet att sätta mig in i det heller. Jag kommer att ta det här vidare till ansvarig tjänsteperson, men sedan kommer jag att släppa det. Vi hinner inte svara på frågor om något annat än sådant som direkt berör corona och trafik, säger Aleksander Krajisnik på SL:s presstjänst.

Men det här gör ju det.

– Jag hör vad du säger, men så här är det tyvärr. Du får skriva det du måste skriva.

SL har ingen information om problemen på sin hemsida eller i sin mobilapp, som de normalt sett ska ha när någonting är ur funktion och påverkar tillgängligheten. Om tillgänglighetsgarantin, som kan berättiga till taxiresor för resenärer med funktionshinder, finns heller inga aktuella uppgifter.

Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att undvika trängsel och närkontakt med andra människor är inte frivilliga. Det är en skyldighet att efterleva dem. Det poängterades av myndighetens generaldirektör Johan Carlson på gårdagens pressträff. SL skriver på sin hemsida att de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, men har tidigare fått kritik för överfulla bussar och att deras biljettkontrollanter fortsätter jobba som vanligt.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
1 comment
Lämna ett svar
You May Also Like

Bli delägare i Järvas egen tidning!

När vi drog igång Nyhetsbyrån Järva våren 2018, Yasemin Öztenar och jag, visste vi inte hur det skulle gå. Vi satsade vår arbetskraft och den 6 juni fanns de första artiklarna uppe på www.nyhetsbyranjarva.se.

Förvaltningen i Spånga-Tensta utsatt för hot

Andra dagen på jobbet efter semestern fick de anställda i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning mejl om att förvaltningen har utsatts för konkreta hot. Därför kallades alla till ett extra frukostmöte idag på fredagsmorgonen.

Ingen lördagsklubb i Husby när biblioteken tvingas spara

Sedan årsskiftet har 40 tjänster försvunnit på biblioteken i Stockholms stad.  – De stora förlorarna blir barnen i Akalla och Husby, säger en bibliotekarie på Husby bibliotek.

Järvaprofil nominerad till pris

”I augusti mördades en före detta spelare. Mordet tog Ove och alla de andra i Kista SC hårt. Alla spelare är Oves barn”. Så lyder en del av motiveringen som fått Järvabon Ove Eriksson, tränare i bland annat Kista SC, nominerad till Svenska Barnidrottspriset.