Tibble gymnasium. Fasad och rektor

Tibble gymnasium Campus Kista är ett nytt gymnasium i Järva.
– Vi har ägnat ett år till att skräddarsy arbetssätt och pedagogik, säger skolans rektor José Calvo.

Granne till Tibble Gymnasium Campus Kista ligger Atletica gymnasiet. José Calvo var tidigare rektor för Atletica, ett gymnasium som i somras flyttade från Stadshagen till Kista. Atletica köptes för några år sedan av Cedergrenska skolkoncernen, som äger Tibble gymnasium.
– Det är samma lärarkår, men vi har startat en ny skola från scratch, säger José Calvo.

Idag går bara 50 elever i tre klasser på skolan. Årskurs 2 och 3 är elever som flyttat med från Atletica i Stadshagen. Inom två år kommer Atletica fasas ut och det nya gymnasiet ta över även deras lokaler.
– Vi har bara tagit in halva klasser i år för att visa att våra arbetsmetoder fungerar och att vi levererar kvalité. Under corona så har det också underlättat för oss.

Alla linjer är högskoleförberedande och vår tanke är att våra elever ska studera vidare

Skolan erbjuder tre linjer; samhälle, ekonomi och natur.
– Alla linjer är högskoleförberedande och vår tanke är att våra elever ska studera vidare.

Eleverna studerar i block, några ämnen i taget.
– Vi avlastar eleverna på så sätt, de läser inte nio ämnen samtidigt utan hälften så många. På så sätt kan vi också ämnesintegrera studierna lättare.

José Calvo säger att 90 procent av lärarna är behöriga och resten håller på att ta sin examen. Lokalern är ljusa och rymliga, särskilt nu när bara hälften av eleverna tagits in.
– På så sätt har vi inte påverkats så mycket av pandemin heller. Vi är osäkra, men vi tror inte att vi tar in fulla klasser i höst heller. Vi håller på att skapa en skolkultur, lektionerna sker inte bara i klassrummet utan även utanför.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Fakta: 
Den Cedergrenska skolkoncernen
driver i dagsläget fyra gymnasieskolor i norra Stockholm. Utöver Tibble Campus Kista ingår systerskolan Tibble Campus Täby, Stockholms idrottsgymnasium och Marina läroverket.

Cedergrenska skolkoncern startade när Täby kommun sålde Tibble gymnasium 2007. Skolan överläts till rektorn och en lärare som betalade nio miljoner kronor för inventarierna. Köpet förklarades olagligt av kammarrätten, men gick inte tillbaka. 

Man och kvinna på bild.
Jose Calvo och Josefin Hagvall på Tibble gymnasium Campus Kista.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sista veckan med organiserad spontanfotboll i Rinkeby

På Rinkeby bollplan har AIF Kista organiserat spontanfotboll varje dag sedan 18 juni, men på söndag den 11 juli tar det slut. – Jag är ledsen, våra resurser är slut. Vi räcker inte till, säger Said Ali.

Hemtester för covid-19 begränsas

Hemtester för covid-19 begränsas i Region Stockholm på grund av hög belastning. Igår och idag släpptes 5000 tester som tog slut i rekordfart.

12 roliga grejer att göra på påsklovet i Järva

Imorgon börjar påsklovet. Kommunen och föreningslivet i Västerort bjuder därför på aktiviteter för järvabor i alla åldrar. Vi har därmed listat ett urval av gratis aktiviter att ägna sig åt under påskledigheten.

Man hittad skottskadad i Rinkeby centrum

Vid 18.30 på söndagskvällen larmades polisen om att en skottskadad man påträffats på en bänk i Rinkeby centrum. Mannen hade skjutits i benet och fördes senare till sjukhus i ambulans.