När anmälningarna stängde hade Tensta Runt 67 deltagare. Men när loppet skulle starta var 112 anmälda och kön för att anmäla sig var 20 meter lång. Då fick alla som stod i kön helt enkelt springa ändå. Ca 130 deltagare startade inne i Tensta Centrum.

Den korta banan (1 km) vanns av Lucas Tesfaalem från Husby med Toby Brock från Gubbängen som tvåa i mål.  

Den långa banan vanns av Yassin Abdi från Hässelby SK med Jonas Serry från Rinkeby Run som tvåa i mål.

Men i resultatlistan tar sig två tjejer förbi Jonas, eftersom de har fördel av ålders-handikappet.

Mia Lagerström från orienteringsklubben Attunda OK var ett par minuter efter Jonas i mål, men Mia är bara åtta år.
Monica Kingsted (Jesus Mamma) från Huddinge AIS är 54 år och kom också förbi Jonas tack vare ålders-handikappet. 

Temat för loppet var ”Peace Love and Understanding” och den stora festen för att fira att Tensta Centrum fyllde 50 år. Därför fick alla löpare en paraplydrink när de gick i mål.
Efter det var det fest med Woodstock-musik, Somalisk reggae av den somaliske artisten Dahir och en bejublad spelning av ortens egen son, Adam Tensta

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken # 092 Not my president

Avbytarbänken ger oss en inblick i Barcelonas problem, utmaningarna de står inför och vad Bartomeus avgång egentligen betyder. De gör detta med hjälp av Kasse från Barça TV. Förutom att avsnittet är präglat av Barcelona, så snackar de äntligen om Benzema-Vinícius kalaset, Arsenals stortorsk mot Jack Grealishs Aston Villa och poängtappet i Serie A.

Ett höstlov med sport, dans, schack och poesi

Under höstlovet kokade det av aktivitet i Ungdomens Hus, Rinkeby. Mellan 75 och 120 barn och ungdomar deltog i årets Rinkeby Multi Sports Camp.

Rinkeby United vann övertygande seger borta mot Järla IF

Rinkeby United stod för en stabil prestation och tog tre mycket viktiga poäng i toppstriden efter en övertygande seger borta mot Järla IF med 3-1. 

En övertygande seger för Som United

Det blev en övertygande och klar seger för Som United i andra omgången av Stockholm Cup. Mycket rättvist besegrade de Edessa Syrianska (Div4) hemma på Knutby BP.