När anmälningarna stängde hade Tensta Runt 67 deltagare. Men när loppet skulle starta var 112 anmälda och kön för att anmäla sig var 20 meter lång. Då fick alla som stod i kön helt enkelt springa ändå. Ca 130 deltagare startade inne i Tensta Centrum.

Den korta banan (1 km) vanns av Lucas Tesfaalem från Husby med Toby Brock från Gubbängen som tvåa i mål.  

Den långa banan vanns av Yassin Abdi från Hässelby SK med Jonas Serry från Rinkeby Run som tvåa i mål.

Men i resultatlistan tar sig två tjejer förbi Jonas, eftersom de har fördel av ålders-handikappet.

Mia Lagerström från orienteringsklubben Attunda OK var ett par minuter efter Jonas i mål, men Mia är bara åtta år.
Monica Kingsted (Jesus Mamma) från Huddinge AIS är 54 år och kom också förbi Jonas tack vare ålders-handikappet. 

Temat för loppet var ”Peace Love and Understanding” och den stora festen för att fira att Tensta Centrum fyllde 50 år. Därför fick alla löpare en paraplydrink när de gick i mål.
Efter det var det fest med Woodstock-musik, Somalisk reggae av den somaliske artisten Dahir och en bejublad spelning av ortens egen son, Adam Tensta

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nattfotbollen i full gång igen

På lördagskvällen besökte Nyhetsbyrån Järva Ärvingehallen i Kista. Där var det full fart, korta matcher som avslutas antingen efter 2 mål eller när 4 minuter har gått. –Vi vill att alla som kommer hit ska känna att de får mycket speltid, säger Abdirahim Mohamed Ali som är 23 år, och en av ledarna.

Abdulhakim Hussein vann det avslutande 10000-metersloppet

I hettan dominerade Abdulhakim Hussein Spånga IP hela veckan. Han vann både 800 m, 1500 m, 5000 m och 10 000 m.

Mutumba besöker Avbytarbänken. Del 1.

I den första delen av två snackar vi 2LAX9 och om den legendariska intervjun. Även om intervjun när han beskrev sig själv som ”en av de tio sämsta i allsvenskan”. Varför sade han så? De diskuterar sprickan Mellan Mutumba och Henok Goitom och Mutumba berättar om sina bästa vänner. Ett bra snack blev det.

Nu är nattfotbollen igång igen!

Nu är nattfotbollen i Järva igång igen efter ett långt uppehåll. – Totalt har vi träffat mer 180 barn och ungdomar under helgen, och många föräldrar, säger Said Ali från AIF Kista, som är en av organisatörerna bakom nattfotbollen.