Mårten Westberg

”Normalitet” låter kanske inte så sexigt, men låt dig inte luras. Det är jätteviktigt.

Vi behöver känslan av att allt är som vanligt. Annars fastnar vi i rädsla och vanmakt. Oron begränsar oss i vad vi vågar göra. Folk vågar inte gå ut och jogga. Föräldrar vågar inte låta barnen gå till basket eller fotboll. Den ökade nivån av adrenalin och stress-hormonet kortisol gör det svårt att koncentrera sig, svårt att sova men lätt att gå upp i vikt.

Någon gång emellanåt kommer en nyhet om ekonomiska brott. Det kan kännas som en lättnad

Problemet är förstås att allt vi läser om Järva handlar om knark och våld. Någon gång emellanåt kommer en nyhet om ekonomiska brott. Det kan kännas som en lättnad.

Nyhetsbyrån Järva gör ett fantastiskt jobb med att beskriva allt det andra: stavgång, stadsdelsdirektören som byter jobb och kampen för vanliga tvättmaskiner som man kan hälla vanligt tvättmedel i.

Idrotten fyller en viktig funktion som leverantör av vanliga, pålitliga nyheter

Här fyller idrotten en viktig funktion som leverantör av vanliga, pålitliga nyheter. Husby Fotbollsförening förlorade mot Erikslund i division fyra. Rinkeby Uniteds spännande kamp om en kvalplats till division tre. Speciellt gäller det förstås lag i de högre divisionerna.

Därför var det synd att Järvas enda fotbollslag i division ett, Akropolis IF, tvingades flytta sina hemmamatcher till Grimsta. Det är 40 minuters resväg dit med buss 179. Så länge restriktionerna stoppar mer än 50 personer från att vara på arenan skulle man kunna tänka sig att de skulle få spela på Spånga IP. Men nej, så tänker inte fotbollsförbundet.

Den enda elitverksamheten som spelar sina hemmamatcher i Järva var Akropol Basket

Den enda elitverksamheten som spelar sina hemmamatcher i Järva var Akropol Basket, ”Rinkebys stolthet”. Nu läggs också det laget ner.

Bakgrunden är två ekonomiska smällar. Först godkändes inte Akropols aktivitetsstöd eftersom klubben inte tar ut någon medlemsavgift. Samtidigt stiger kostnaden för att träna och spela i Ungdomens Hus nu när idrottsförvaltningen har tagit över driften.

Egentligen var beslutet klart att kasta in handduken under sommaren. Herrlagets äventyr i division ett får inte gå ut över Akropols växande ungdomsverksamhet. Men i absolut sista stund engagerade sig Basketförbundets generalsekreterare och Riksidrottsförbundets generalsekreterare.

De förstod hur illa det vore om Järvas sista elitidrott försvann. Nu blir det tyvärr ändå så.

Nyhetsbyrån Järva får skriva om lag i division tre och neråt, och individuella idrotter.

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu har det hänt igen!

Jag hade gått dit för att lyssna på ett program med rubriken ”Blir förorten en trygg plats utan dödsskjutningar?” som ”MAJVORS SOCIALA SALONG” hade inbjudit till. Föredragshållare var nationalekonomen Ingvar Nilsson. Utgångspunkten var att utanförskapet drabbar enskilda människor och samhället.

Släck inte våra stjärnor i en tid när vi behöver dem!

Ortens bästa poet har vuxit från en lokal poesitävling i Poetry Slam-SM…

Bakom varje notis finns äkta sorg

En ung svart man tog sitt sista andetag i en bil i Rinkeby. Tre andra unga svarta män tog sina sista andetag ute i det fria på vad som troligen blir mellan 14 år och livstid. Familjer slits isär och krossas. Syskon och föräldrar faller ner i bottenlös sorg. Och parallellt, ser jag ett beteende i massmedia som tydligt visar samhällets syn på svart trauma.

Öppna dina sinnen och var beredd

Ofta har jag sagt att det är så tomt i samhället. Sådana klyftor mellan oss boende. En avgrund som borde, måste eller kunde fyllas med liv av något slag. Nu har jag upptäckt att det pågår redan och med full kraft. Man måste bara öppna sina sinnen och vara beredd att delta.