Mårten Westberg

”Normalitet” låter kanske inte så sexigt, men låt dig inte luras. Det är jätteviktigt.

Vi behöver känslan av att allt är som vanligt. Annars fastnar vi i rädsla och vanmakt. Oron begränsar oss i vad vi vågar göra. Folk vågar inte gå ut och jogga. Föräldrar vågar inte låta barnen gå till basket eller fotboll. Den ökade nivån av adrenalin och stress-hormonet kortisol gör det svårt att koncentrera sig, svårt att sova men lätt att gå upp i vikt.

Någon gång emellanåt kommer en nyhet om ekonomiska brott. Det kan kännas som en lättnad

Problemet är förstås att allt vi läser om Järva handlar om knark och våld. Någon gång emellanåt kommer en nyhet om ekonomiska brott. Det kan kännas som en lättnad.

Nyhetsbyrån Järva gör ett fantastiskt jobb med att beskriva allt det andra: stavgång, stadsdelsdirektören som byter jobb och kampen för vanliga tvättmaskiner som man kan hälla vanligt tvättmedel i.

Idrotten fyller en viktig funktion som leverantör av vanliga, pålitliga nyheter

Här fyller idrotten en viktig funktion som leverantör av vanliga, pålitliga nyheter. Husby Fotbollsförening förlorade mot Erikslund i division fyra. Rinkeby Uniteds spännande kamp om en kvalplats till division tre. Speciellt gäller det förstås lag i de högre divisionerna.

Därför var det synd att Järvas enda fotbollslag i division ett, Akropolis IF, tvingades flytta sina hemmamatcher till Grimsta. Det är 40 minuters resväg dit med buss 179. Så länge restriktionerna stoppar mer än 50 personer från att vara på arenan skulle man kunna tänka sig att de skulle få spela på Spånga IP. Men nej, så tänker inte fotbollsförbundet.

Den enda elitverksamheten som spelar sina hemmamatcher i Järva var Akropol Basket

Den enda elitverksamheten som spelar sina hemmamatcher i Järva var Akropol Basket, ”Rinkebys stolthet”. Nu läggs också det laget ner.

Bakgrunden är två ekonomiska smällar. Först godkändes inte Akropols aktivitetsstöd eftersom klubben inte tar ut någon medlemsavgift. Samtidigt stiger kostnaden för att träna och spela i Ungdomens Hus nu när idrottsförvaltningen har tagit över driften.

Egentligen var beslutet klart att kasta in handduken under sommaren. Herrlagets äventyr i division ett får inte gå ut över Akropols växande ungdomsverksamhet. Men i absolut sista stund engagerade sig Basketförbundets generalsekreterare och Riksidrottsförbundets generalsekreterare.

De förstod hur illa det vore om Järvas sista elitidrott försvann. Nu blir det tyvärr ändå så.

Nyhetsbyrån Järva får skriva om lag i division tre och neråt, och individuella idrotter.

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu har det hänt igen!

Jag hade gått dit för att lyssna på ett program med rubriken ”Blir förorten en trygg plats utan dödsskjutningar?” som ”MAJVORS SOCIALA SALONG” hade inbjudit till. Föredragshållare var nationalekonomen Ingvar Nilsson. Utgångspunkten var att utanförskapet drabbar enskilda människor och samhället.

Hur kan Mats Löfving bli ny polischef i Stockholm?

Rikspolischefen Anders Tornving har beslutat att förordna Mats Löfving, nuvarande chef för Nationella operativa avdelningen, till polischef för region Stockholm. Är det rimligt att låta en person som företräder en människosyn som Löfving ger uttryck för, tillträda rollen som regionpolischef?

Trappan i Rinkeby visar att Stockholm inte är för alla

De nuvarande byggherrarna saknar vision för 20 procent av stadens invånare. Det märks på de begränsade möjligheter som personer med en funktionsnedsättning har på våra gator. Men det krävdes en trappa i Rinkeby för att det skulle bli uppenbart att staden inte längre hyser några höga förhoppningar om att staden ska vara till för alla

Susanne Leinsköld, vi vill ha en uppriktig ursäkt

Så har vi varit med om ännu en dödsskjutning i Järva. Och än en gång har vi somalier pekats ut, som orsaken till gängvåldet. Politiker och tjänstemän skyller ifrån sig och tar inget eget ansvar.