I måndags kom Hiphopbussen till Rinkeby Folkets Hus. En workshop anordnades där ungdomar tillsammans fick producera en låt – alltifrån att skapa beatet, skriva låttexten till en färdig produkt.

Bröderna Masse och Salla Salzar, som är legender från Redline Records, var workshopledare tillsammans med Ametist Azordegan och Aki från Labyrint. De gav tips och råd till alla som var intresserade av musikbranchen. Josef Farhan, 21 år, som är processledare i Rinkeby Folkets Hus tyckte att kvällen har gått bra.

 – Det har kommit många ungdomar, både från området men även utifrån, för att lära sig om musikbranschen. Vi hade inte så många ansökande, men vi har alltid goda förhoppningar om att folk skulle komma. Och de kom.

Kvällen avslutades med  en uppspelning av låten som alla hade skapat tillsammans i workshopen. Den blev en succé.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sista veckan med organiserad spontanfotboll i Rinkeby

På Rinkeby bollplan har AIF Kista organiserat spontanfotboll varje dag sedan 18 juni, men på söndag den 11 juli tar det slut. – Jag är ledsen, våra resurser är slut. Vi räcker inte till, säger Said Ali.

Basketlag från Minnesota på besök i Rinkeby

Tre dagar i rad blir det basket på högsta nivå i Ungdomens…

Alla borde läsa Prinsen av Porte de la Chapelle

Prinsen av Porte de la Chapelle är en nyutkommen roman skriven av Annelie Drewsen. Annelie är journalist och författare, och har tidigare jobbat som gymnasielärare i Tensta gymnasium. I boken skildrar hon hur en afghansk ensamkommande kille tvingas fly från Sverige för att hitta ett nytt hem.

Ljuddokumentär tar reda på hur järvaborna mår

I veckan släpptes ljuddokumentären ”Hur mår vi?”. Det är Folkets Husby som står bakom projektet i ett försök att på ett kreativt sätt ge liv åt trygghetsundersökningen ”Utsatthet och gemenskap i Järvaområdet” som de genomförde under sommaren 2020.