Ett misstänkt mordförsök i Rinkeby, en misstänkt våldtäkt i Kista och ett misstänkt mordförsök i Husby har rapporterats under helgen.

På lördagseftermiddagen togs en ung person, som skadats, om hand av polisen.  Tonåringen påträffades vid Rinkeby centrum och fördes till sjukhus med ambulans.

Enligt polisen är skadorna allvarliga, men inte livshotande. Polisen har knackat dörr och talat med vittnen. Ingen person är än så länge gripen.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordförsök.

Natten till söndag uppgav en kvinna i Kista att hon blivit våldtagen. Våldtäkten ska ha ägt rum utomhus och polisen har inlett en förundersökning gällande våldtäkt.

Ingen person är gripen i dagsläget.

På söndagsmorgonen rapporteras en kvinna i Husby ha kommit hem med allvarliga huvudskador. Kvinnan vårdas på sjukhus, och enligt uppgift till Aftonbladet är skadorna så pass allvarliga att hon inte har kunnat förhöras. 

Även i det fallet har polisen inlett en förundersökning

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Det behövs en mötesplats för alla i Hjulsta-Tensta

På tisdagskvällen samlades cirka 40 personer i Tensta träff för att diskutera behovet av en öppen mötesplats för alla i Hjulsta och Tensta.

Definitivt beslut att flytta Tensta bibliotek

Vid gårdagens möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beslutades enhälligt att biblioteket ska flytta ihop med Medborgarkontoret i Livstyckets gamla lokaler i Tensta centrum.

Lokalhyrorna i Rinkeby och Tensta centrum sänks

Under pandemin har företagarna i Tensta och Rinkeby centrum det tufft. Men nu sänker Fastighetsbolaget hyrorna för flertalet företagare. – Alla som har drabbats av krisen och är berättigade hyresrabatt får det, säger Dario Flygberg, områdeschef för Fastpartner.

Nu kostar det att parkera på Visbyringen och Osbyringen

Flera av de gator i Rinkeby, där det tidigare var gratis att parkera, har nu tagits över att ett privat parkeringsbolag. – Var ska jag parkera? Måste jag åka till Rissne och ställa bilen där och sedan ta t-banan hem?