Ett misstänkt mordförsök i Rinkeby, en misstänkt våldtäkt i Kista och ett misstänkt mordförsök i Husby har rapporterats under helgen.

På lördagseftermiddagen togs en ung person, som skadats, om hand av polisen.  Tonåringen påträffades vid Rinkeby centrum och fördes till sjukhus med ambulans.

Enligt polisen är skadorna allvarliga, men inte livshotande. Polisen har knackat dörr och talat med vittnen. Ingen person är än så länge gripen.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordförsök.

Natten till söndag uppgav en kvinna i Kista att hon blivit våldtagen. Våldtäkten ska ha ägt rum utomhus och polisen har inlett en förundersökning gällande våldtäkt.

Ingen person är gripen i dagsläget.

På söndagsmorgonen rapporteras en kvinna i Husby ha kommit hem med allvarliga huvudskador. Kvinnan vårdas på sjukhus, och enligt uppgift till Aftonbladet är skadorna så pass allvarliga att hon inte har kunnat förhöras. 

Även i det fallet har polisen inlett en förundersökning

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Personalen känner en otrolig maktlöshet”

Noll respons från skolledningen och ingen respekt, skriver lärarna på Hjulsta grundskola i en kommentar till skolans rektor Helene Hodges.

Elin tänker plogga den 8 mars

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen. Elin Sundqvist på Familjebostäder i Rinkeby är en av många kvinnor som tar upp Ayan Mohamed och Esme Gulers förslag att fira kvinnodagen genom att jogga med några vänner. Men Elin tänker inte jogga. Hon ska plogga.

Mäktig manifestation mot våldet

Strax före klockan 15 rullade den tredje och sista bussen från Järva in framför gamla riksdagshuset. Ut kom mammor och pappor, unga och gamla, många med röda bindlar bundna runt huvudet eller ärmen, andra med plakat. – Vi har samlats här idag för att manifestera mot den nationella krisen vi lever i, sade Muna Sicid, en av initiativtagarna till mötet.

Promenera till skolan med Järvas Idrottsmammor!

Inte ens hälften av eleverna i Kista International School kommer till skolan just nu. Antingen har de förkylningssymtom, eller så är de rädda att bli smittade på bussen i tunnelbanan. Men nu organiseras gemensamma promenader till skolan.