Ett misstänkt mordförsök i Rinkeby, en misstänkt våldtäkt i Kista och ett misstänkt mordförsök i Husby har rapporterats under helgen.

På lördagseftermiddagen togs en ung person, som skadats, om hand av polisen.  Tonåringen påträffades vid Rinkeby centrum och fördes till sjukhus med ambulans.

Enligt polisen är skadorna allvarliga, men inte livshotande. Polisen har knackat dörr och talat med vittnen. Ingen person är än så länge gripen.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordförsök.

Natten till söndag uppgav en kvinna i Kista att hon blivit våldtagen. Våldtäkten ska ha ägt rum utomhus och polisen har inlett en förundersökning gällande våldtäkt.

Ingen person är gripen i dagsläget.

På söndagsmorgonen rapporteras en kvinna i Husby ha kommit hem med allvarliga huvudskador. Kvinnan vårdas på sjukhus, och enligt uppgift till Aftonbladet är skadorna så pass allvarliga att hon inte har kunnat förhöras. 

Även i det fallet har polisen inlett en förundersökning

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Träna för att känna dig trygg

Nu pågår en kurs i feministiskt självförsvar i Rinkeby Folkets hus. Instruktörerna…

Rädda Reactor x 3

1) ÖPPET BREV TILL STADSDELSDIREKTÖREN OCH POLITIKERNA I RINKEBY-KISTAS STADSDELSNÄMND   Vi har…

Ulf Kristersson: ”Järva är en symbol för integrationsproblemen”

Sist ut av alla partiledare att hålla tal var Ulf Kristersson. M-ledaren avslutade Järvaveckan med fokus på integrationen.

Nu är Rinkebybornas egen bok klar!

Nu är boken Rinkeby Världens Torg i 50 år klar och författaren Gunilla Lundgren drar en suck av lättnad.  – Det enda jag tänkt på det senaste året är att vi måste kunna ses den 17 september. Och jag är så glad att vi kunde det.