I dag börjar Prideveckan i Stockholm, som pågår mellan den 2 augusti till och med den 8 augusti. I Järva uppmärksammas veckan av både Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltningar som bjuder på program med olika aktiviteter.

Klockan 13:00 i dag inleds Prideveckan i Järvas båda stadsdelar med ett digitalt HBTQ-quiz med Järva ungdomsmottagning. Årets program präglas i båda stadsdelar av ett fokus på digitala aktiviteter och riktar sig främst till barn och unga. Rinkeby-Kista har i år sin största satsning på Prideveckan någonsin, vilket Nyhetsbyrån Järva tidigare rapporterat om.

Här hittar du Spånga-Tenstas Prideprogram.

Här hittar du Rinkeby-Kistas Prideprogram.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Vi vill se en stad där ingen behöver vara rädd”

Farida Al-Abani från Feministiskt initiativ var först ut av alla partiledare under Järvaveckan.  – Det här är mitt första partiledartal inför en större grupp och det känns fantastiskt att vara just här.

Månadens lopp på gräs gick fort

Årets nionde Tensta Rinkeby Grass Run blev en duell mellan de två senaste loppens vinnare, Leo Strandhäll från Spånga, och Iannis Constantin från Rinkeby, som leder poängligan.

Gratis fotbollsträning för barn på Knutby bollplan

Ända sedan skolavslutningen för ett par veckor sedan har Som United kört öppen gratisträning för alla fotbollssugna barn mellan 6 och 15 år varje vardagskväll. Mellan klockan 16 och 20 är alla som vill välkomna till Knutby bollplan i Rinkeby. 

Yalla Rinkeby öppnar lunchrestaurang

Nu öppnar Yalla Rinkebys lunchservering på Hjulstavägen vid Rinkebyterassen. Här serveras fem olika varmrätter, sallader och soppa med inspiration från minst lika många kök som det finns nationaliteter på arbetsplatsen.