När Kahin Ahmed kom hem på söndagskvällen tog han trapporna upp från tunnelbanan. Klockan var runt elva och det var mörkt. Väldigt mörkt.
– Poliser, väktare och kameror har de råd med, men inte gatubelysning!

Kahin Ahmed hade varit på möte och det hade slutat sent. Han tog tunnelbanan hem till Rinkeby, gick ut genom spärrarna och fortsatte trappan upp till Norra Rinkebygången.
– Där var det var alldeles mörkt och det kändes otryggt. Gatubelysningen fungerade inte.

Det var alldeles mörkt och det kändes otryggt

Kahin Ahmed är trött på allt prat om trygghetssatsningar.
– De satsar miljoner på poliser, ordningsvakter och kameror, vi är den mest bevakade stadsdelen i hela Sverige. Men de kan inte ordna så att lysena fungerar.

En annan rinkebybo, Dine Malmsten, har haft liknande upplevelser. Bor vi på landet, undrar hon när hon träffar en granne som lyser upp sin gångväg med mobilen. På sin Facebook har hon skrivit:
”Nedsläckt Rinkeby, min väg hem, eller ut, när vi kommer ut till den belysta gångstigen kan vi se det stängda ’Ungdomens hus’, den mörklagda fotbollsplanen. Moderat politik.”

Och så går hon en promenad i mörkret och filmar hur det ser ut. 

Kerstin Gustafsson Figueroa

Den som vänder sig till staden med frågor eller klagomål som rör utemiljön hänvisas obönhörligen till appen Tyck till.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hyresgästerna sjuka av mögel på Glömmingegränd

De boende på Glömmingegränd i Tensta har länge plågats av mögel och dålig ventilation. Sedan februari har flera lägenheter dessutom en fuktskada, som inte har åtgärdats.  – Jag har blivit sjuk av möglet och hela min familj påverkas.

Samtal om konflikten i Kashmir

Premiärminister Imran Khan och statsminister Stefan Löfven har talat i telefon om den kritiska situationen i Jammu och Kashmir.

Protesterna växer mot byggplanerna i Husby

– Vi protesterar mot planerna på en extrem förtätning av Husby. 2000 nya lägenheter ska byggas, utöver de 5000 vi redan har, säger Arne Johansson, ordförande i Norra Järva stadsdelsråd.

”Vi vill ha en trygg skola där barn och lärare blir tagna på allvar”

Rektorns svar förminskar och förlöjligar det faktum att 85 (numera 115) föräldrar är överens om att ledningen måste avskedas med omedelbart verkan. Vi har inte tappat förtroendet för skolan, vi har tappat allt förtroende för Helene Hodges och hennes ledning. Och nu står även Happy Hilmarsdottirs förtroende på spel.