Han vill inte säga sitt namn, men han har varit deltagare i Sociala insatsgruppens verksamhet i tre år.
– Det har hjälpt mig att få ordning på mitt liv. Men nu har de ändrat på allt.
Han står utanför lokalen på Tisslingeplan 48, som numera är stängd. En sten har krossat ett fönster och skott har avlossats mot dörren.
Killen, som vi kan kalla Feysal, vill inte träda fram öppet. ”Nä, det är bäst att låta bli.” Han gick förbi lokalen på torsdagsförmiddagen för att kolla om någon var där.
– Jag har jobbat i två år, säger han, men nu vill jag läsa upp mina betyg från gymnasiet. Men de har ändrat alla rutiner på SIG. Jag fick inte tillbaka min gamla handläggare, även fast det är han som känner mig. Nu måste man ringa för att få en tid.
Han skakar på huvudet och är besviken. Men han tycker det korkat att attackera lokalen och vet inte vem eller vilka som ligger bakom.
– De som gör det fattar inte att de förstör för oss alla, inget blir bättre på det här sättet.
Just som de flesta av tjänstemännen i Spånga-Tensta hade flyttat tillbaka till kontoret, efter brandattackerna i slutet av augusti, skedde nya angrepp mot förvaltningens verksamhet. Natten till tisdag hade ett fönster krossats av en sten i Sociala insatsgruppens lokaler. Och följande natt var det någon som skjutit mot dörren. Personalen märkte det först på onsdagsmorgonen när de började arbeta. Polisen kontaktades och all personal flyttades till förvaltningens lokaler på Fagerstagatan.
Ingen i personalen uttalar sig, utan alla hänvisar till stadsdelsdirektören Per Kjellander. Han svarar i mejl att han inte vill spekulera i orsaken till angreppen på SIG:s lokaler, utan hänvisar till polisens pågående utredning.
Hård kritik har riktats mot Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd och stadsdelsförvaltning, när det gäller arbetet med den Sociala insatsgruppen, SIG. I ett brev från före detta deltagare i SIG, och deras anhöriga, skrev de att förtroendet och tilliten till förvaltningen har raserats. ”Ni motarbetar oss” skrev de i brevet, som var under tecknat av 66 personer och skickades i början av augusti.
Sociala insatsgruppen är ett samarbete mellan flera olika myndigheter, i syfte att hjälpa unga vuxna att lämna en kriminell livsstil. Arbetet i Järva har pågått sedan januari 2013 och har varit framgångsrikt. Men verksamheten i SIG har genomgått en del förändringar den senaste tiden. Reglerna för inskrivning har ändrats och numera får ingen spontant komma dit eller vistas i lokalerna, utan att boka tid för möte först. Dessutom har Ali Abdukadir, chefen för SIG, inte varit i tjänst sedan december. (Läs i länken) Ytterligare två medarbetare arbetar inte heller längre kvar.