Inte ens när den exceptionella coronakrisen plågar hela samhället och i synnerhet Järvaområdet avstår den styrande majoriteten i staden och Regionen från att skapa otrygghet för de boende i Järva.

Jag är inte längre förvånad att rulltrapporna i Rinkeby stått stilla länge. Jag kan till och med förstå komplexiteten i problemet. Men när ansvarige politiker Tomas Eriksson, (MP), första vice ordförande i SL och Trafiknämnden, samt ordförande i Trafiknämndens Beredningen för tillgänglighet och framkomlighet, påstår att han blev upplyst om problemet med rulltrapporna i Rinkeby först när Nyhetsbyrån Järva ringer upp honom, blev jag helt enkelt irriterad och upprörd. Tomas Eriksson missar helt att jag, undertecknad som sitter i samma beredning som han, tog upp frågan redan under ett av våra sammanträden förra året. Må vara att han har varit konsekvent och gav samma svar nu som då, men rulltrapporna står fortfarande stilla. 

Jag som sitter i samma beredning tog upp frågan redan förra året

Viruset har lamslagit Sverige på ett förödande sätt, många har dött och andra oroar sig för sin hälsa, sörjer anhöriga och förlorar inkomster. Under sådana omständigheter förväntas folkvalda politiker sända signaler som skapar trygghet hos alla medborgare. Det saknas i Tomas Erikssons svar och det blir knappast bättre när man nöjer sig med att låta tiotal personer fortsätta tränga sig in i en och samma hiss med risk för smittospridning. 

Tomas Eriksson får gärna beklaga de problem som detta skapar för de boende i området, men det minsta han borde göra i detta läget är att be rinkebyborna om ursäkt.

Estanislao Mboro (S)
Regionpolitiker, Beredningen för tillgänglighet och framkomlighet samt Patientnämnden. 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hemblas områdeschef besvarar kritiken

I en artikel på Nyhetsbyrån Järva riktas allvarliga anklagelser mot vår förvaltning, och specifikt mot den områdesförvaltning som jag leder. I Husby har vi totalt cirka 1500 lägenheter och det finns självklart exempel på situationer där vi gjort fel eller inte levt upp till den höga servicenivå som alltid är vår ambition att leverera.

Järva har ett eget arv värt att bygga vidare på

Miljonprogrammet, som Järva är en del av, var ett statligt projekt med syftet att bygga 1 miljon bostäder under åren 1965 till 1975. Projektet initierades för att lösa den rådande bostadskrisen och samtidigt höja levnadsstandarden genom välplanerade lägenheter.

Hopplöst att brevväxla med skatteverket

Jag är en mamma som kom till Sverige under sent 1990-tal från Somalia. Jag gillar det svenska systemet, uppskattar det verkligen, och just därför blir jag så frustrerad när myndigheter som skatteverket inte tar hänsyn till människor med svenska som andra språk.

Islamofobi och antisemitism är SD:s grundvalar

SD:s partisekreterare Rickard Jomshofs uttalande mot islam och muslimer i programmet Sverige möts i SVT har väckt starka reaktioner. I programmet, som är en direktsänd debatt, kallade han islam för en avskyvärd religion. Det är inte första gången, och sannolikt inte heller sista, som Jomshof och hans partikollegor uttalat sig kränkande och med hatiska kommentarer mot islam. SD:s chefsideolog Mattias Karlsson har till och med jämfört Koranen med Hitlers bok ”Mein Kampf”.