Strax efter lunch fick SOS alarm om brand i ett flerfamiljshus på Rinkebystråket. Det hade börjat brinna i källaren under Mahan Livs.

Flera brandbilar, ambulanser och polisbilar anlände till platsen. Klockan 12.29 gick SOS Alarm ut och uppmanade de boende att undvika röken.

Polisen spärrade av området och brandmännen kunde snabbt släcka branden.

Vid 12.45 var branden redan under kontroll.
– Ja, det är lugnt. Nu är det bara rökutvecklingen som är problemet, sade en av brandmännen.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Elin tänker plogga den 8 mars

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen. Elin Sundqvist på Familjebostäder i Rinkeby är en av många kvinnor som tar upp Ayan Mohamed och Esme Gulers förslag att fira kvinnodagen genom att jogga med några vänner. Men Elin tänker inte jogga. Hon ska plogga.

Denna vecka sitter vår redaktion i Rinkeby Folkets Hus

Nyhetsbyrån Järva har glädjen att välkomna fyra sommarjobbande ungdomar denna sommar – Ayoub, Sharmarke, Niso och Najma.

”Järvafältet blir en stor byggarbetsplats”

Nu närmar sig dagen när bygget av begravningsplatsen på Järvafältet ska påbörjas. Frågan kom upp på nämndmötet i Rinkeby-Kista på torsdagskvällen.  – Det kommer att bli en byggarbetsplats på stora delar av Järvafältet och 3000 träd kommer att fällas.

Ont om p-platser vid Järvabadet

Järvabadet är dimensionerat för 3 000 besökare – per dag. Badet har planerats i 40 år och när det är klart finns det inte en enda parkeringsplats!? Så skrev Karin Ploen, ersättare i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd för Fi, till Stockholms stad. Nyhetsbyrån Järvas reportrar gick till Järvabadet för att undersöka saken.