Den hårt kritiserade rektorn för Hjulsta grundskola, Helene Hodges, slutar. Det blev klart på torsdagseftermiddagen.

Klockan 16.15 på torsdagen kallades skolans personal till ett möte. Happy Hilmarsdottir och de båda biträdande rektorerna var på plats. Då kom beskedet att Helene Hodges arbetar sin sista arbetsdag i Hjulsta grundskola imorgon, fredag.

 – Det här är den bästa lösningen, sade Helene Hodges, enligt uppgift.

Föräldragruppen och personalen är nöjda med beslutet, men vill att hela ledningen ska bort. ”Vi har fortfarande inkompetenta biträdande rektorer som inte kan lyssna. Risken finns att den tillförordnade rektorn följer deras direktiv och då fortsätter samma kaos som tidigare.”

En tillförordnad rektor kommer ta över tills vidare. Det beräknas ta fem månader innan en ny rektor har rekryterats. 

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tensta Rinkeby Grass Run blir triathlon i juli

Nu provar Rinkeby Run triathlon. – Det blir toppen, säger Johanna Granhällen, som leder tjejernas tävling med 28 poäng med sex lopp kvar till mål.  – Superkul, säger Jonathan Cederlund, som ligger sexa, 140 poäng från ledande Jonis Serry.

Man skottskadad i Tensta

Strax före 18 fick polisen larm om skottlossning i Tensta. En timme senare hittades en skottskadad man, som fördes i ambulans till sjukhus.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 19. Idag är det 8 maj, och idag och imorgon, firas…

”Det är skamligt, SL och MTR!”

Den 22 mars skulle trappan i Rinkeby tunnelbanestation vara reparerad. Men icke. Nytt datum är satt till den 5 april.- Men de lovar inget säkert, säger en resenär som ringt och frågat.