Trappan i tunnelbanan i Rinkeby är inte reparerad ännu.

Den 22 mars skulle trappan i Rinkeby tunnelbanestation vara reparerad. Men icke. Nytt datum är satt till den 5 april.
– Men de lovar inget säkert, säger en resenär som ringt och frågat.

– Det är skamligt, säger en av Rinkebyborna som samlats utanför spärrarna och diskuterar situationen.

– Tänk på alla gamla och sjuka och de som har barnvagn. Det här skulle aldrig kunna hända på Östermalm! Vi borde protestera!

Det här skulle aldrig hända på Östermalm!

Rulltrappan i Rinkebys tunnelbaneutgång står stilla sedan sju veckor tillbaka. ”I Odenplan stod trapporna stilla jättelänge”, brukar en del invända. Men stationen i Rinkeby har bara en enda utgång, därför är problemet här värre. Det borde vara en fråga av högsta prioritet för MTR att laga Rinkebys rulltrappor.

Vad säger brandmyndigheten? 

– I händelse av brand, stannar även hissen, säger en annan resenär. Vad säger brandmyndigheten? Är det ens tillåtet?

Hissen blir full på nolltid när det är rusningstid. Igår stannade hissen och tio personer satt fast i en timme innan personal kom och öppnade. För de allra flesta är det bara att ta de 110 trappstegen upp.

– Det borde finns en hjärtstartare vid utgången, säger medborgarvärden Mohamed Hagi Farah. Men inte ens det finns det. För många är det en väldig påfrestning att gå så många trappsteg.

 MTR kunde dela ut gratisbiljetter

Däremot är det gott om vakter på eftermiddagarna och kvällarna vid tunnelbanespärrarna. Vakterna griper dem som försöker planka.

– Tidigare i veckan bötfällde de 70 resenärer som kom med bussen. Det minsta MTR kunde göra är att dela ut gratisbiljetter till alla resenärer, säger Hagi Farah. Istället för att jaga dem som har ont om pengar. 

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Streetpep i Nydalsparken idag

Vi besökte Järva Streetpep i Nydalsparken i Tensta. Det skulle spelas amerikansk fotboll och handledare var Alex Berhane. Vi trodde att många ungar skulle komma och lira, men tyvärr finns det inte många här i orten som gillar amerikansk fotboll.

Tvåorna tar ett fast grepp om 2021

2020 blev Jonis Serry från Rinkeby tvåa i Tensta Rinkeby Grass Run bakom kompisen från Rinkeby, Janis Constantin. Bland tjejerna blev Johanna Granhällen från Bromsten tvåa bakom de tre senaste årens suverän, Elena Osokina från Akalla.

”Nu har ni har raserat allt”

Hård kritik riktas mot Spånga-Tenstas styrande, både stadsdelsnämnden och stadsdelsförvaltningen, när det…

Muslimer höll manifestation för Spånga kyrka

Khadija Center och Muslim Aid höll under fredagseftermiddagen en manifestation för Spånga kyrka, som under veckan utsattes för ett brandattentat.