Den hårt kritiserade rektorn för Hjulsta grundskola, Helene Hodges, slutar. Det blev klart på torsdagseftermiddagen.

Klockan 16.15 på torsdagen kallades skolans personal till ett möte. Happy Hilmarsdottir och de båda biträdande rektorerna var på plats. Då kom beskedet att Helene Hodges arbetar sin sista arbetsdag i Hjulsta grundskola imorgon, fredag.

 – Det här är den bästa lösningen, sade Helene Hodges, enligt uppgift.

Föräldragruppen och personalen är nöjda med beslutet, men vill att hela ledningen ska bort. ”Vi har fortfarande inkompetenta biträdande rektorer som inte kan lyssna. Risken finns att den tillförordnade rektorn följer deras direktiv och då fortsätter samma kaos som tidigare.”

En tillförordnad rektor kommer ta över tills vidare. Det beräknas ta fem månader innan en ny rektor har rekryterats. 

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tensta träff diskuterades på mötet i nämnden igår

Sammanträdet i Spånga-Tensta genomfördes i rask takt. Den punkt som diskuterades mest handlade om utförsäljningen av Tensta gymnasium och Tensta träff.

Rinkeby Run ställer INTE in

Två Sjöar Runt ställdes in. Premiärmilen ställdes in. SHL ställer in. Basket-ligorna ställer in. De flesta idrottsklubbar ställer in alla inomhusträningar. Men Rinkeby Run ställer ut.  

Idag är vi på första sidan i DN

I dag toppar vi förstasidan i Dagens Nyheter. Reportaget om Nyhetsbyrån Järva gjordes när grundkursen i journalistik på Kista folkhögskola träffades senast. Eftersom DN bara kan läsas av prenumeranter, så publicerar vi reportaget som bilder. Zooma in och läs!

Kista bibliotek släpper podd

Kista bibliotek har producerat en podcast för stockholmarnas egenförfattade och tidigare opublicerade noveller. Men än finns det möjlighet att delta om man har en tidigare opublicerad novell och är folkbokförd i Stockholms län.