Den hårt kritiserade rektorn för Hjulsta grundskola, Helene Hodges, slutar. Det blev klart på torsdagseftermiddagen.

Klockan 16.15 på torsdagen kallades skolans personal till ett möte. Happy Hilmarsdottir och de båda biträdande rektorerna var på plats. Då kom beskedet att Helene Hodges arbetar sin sista arbetsdag i Hjulsta grundskola imorgon, fredag.

 – Det här är den bästa lösningen, sade Helene Hodges, enligt uppgift.

Föräldragruppen och personalen är nöjda med beslutet, men vill att hela ledningen ska bort. ”Vi har fortfarande inkompetenta biträdande rektorer som inte kan lyssna. Risken finns att den tillförordnade rektorn följer deras direktiv och då fortsätter samma kaos som tidigare.”

En tillförordnad rektor kommer ta över tills vidare. Det beräknas ta fem månader innan en ny rektor har rekryterats. 

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hård kritik mot Linda Piras app

Rapparen Linda Pira lanserade en app för gigjobb och fick hjälp med marknadsföringen av kända Järva-artister som Cherrie och Imenella. Men kritiken lät inte vänta på sig och inom ett dygn hade de flesta tagit avstånd från artistens affärsidé.

Beslutet att flytta förvaltningen till Tensta rivs upp

När Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning flyttade från Tensta 2008, lovade alla inblandade att förvaltningen skulle vara tillbaka inom två år. Det har gått elva år sedan dess. Nu verkar det inte bli någon flytt alls.

Stefan Lindström går i pension efter nästan 40 år

Stora förändringar för ungdomsverksamheten i Rinkeby-Kista, men Stefan Lindström kommer inte vara…

”Ska de stänga? Oj, det har jag inte hört. Himla tråkigt”

Många av dem som besökte Erikshjälpen i Spånga blev ledsna när de fick veta att Erikshjälpen ska stänga i slutet av september.  – Ska de stänga? Oj, det har jag inte hört. Det är himla tråkigt, säger Sture Mittermaier.