En främmande person utanför Husbygårdsskolan har skjutit med en soft air gun mot skolan. Tre barn och en lärare uppges ha träffats av plastkulorna. Polisen är på plats.

Läraren uppges ha blivit träffad i ansiktet och blöder från hakan. Föräldrarna uppmanas av skolpersonalen att hämta sina barn. Alla barn skickas hem, förutom de som ska till eftermiddagsverksamheten Klubben.

– Nu har de gått över gränsen. I Husby finns kameror överallt. Om inte polisen griper den skyldige den här gången, då måste civilsamhället börja försvara sig, säger en förälder till Nyhetsbyrån Järva.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Konsten att slåss mot drakar – liten lokaltidning vs stora mediehus

I år kommer ett statligt stöd för att stärka den lokala journalistiken att delas ut. Konkurrensen om pengarna är hård. Mer än 30 företag har sökt; flera stora tidningshus med hundratals anställda som omsätter miljarder.Men även Nyhetsbyrån Järva har sökt mediestöd.

De har anmält Rinkeby-Kista för diskriminering

De tröttnade på att bli bortsorterade när de sökte jobb i Stockholms stad. Trots rätt utbildning fick de inte ens komma på intervju i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Nu utreder Diskrimineringsombudsmannen deras fall.

Hyresgästerna organiserar sig för bättre tvättmaskiner

De boende på Rinkebysvängen har tröttnat på att deras nya tvättstugor inte fungerar och den lokala hyresgästföreningen har kallat till möte.  – Om många anmäler problemen, då blir det kraft bakom, säger Jörgen Strandberg, från Hyresgästföreningen i Järva.

Medborgare – skriv förslag!

Till torsdagens nämndmöte i Rinkeby-Kista har ett medborgarförslag lämnats in. Men möjligheten att skriva direkt till politiker och tjänstemän används inte så ofta och därför bjöd Folkets Husby in till workshop om hur man skriver medborgarförslag.