En främmande person utanför Husbygårdsskolan har skjutit med en soft air gun mot skolan. Tre barn och en lärare uppges ha träffats av plastkulorna. Polisen är på plats.

Läraren uppges ha blivit träffad i ansiktet och blöder från hakan. Föräldrarna uppmanas av skolpersonalen att hämta sina barn. Alla barn skickas hem, förutom de som ska till eftermiddagsverksamheten Klubben.

– Nu har de gått över gränsen. I Husby finns kameror överallt. Om inte polisen griper den skyldige den här gången, då måste civilsamhället börja försvara sig, säger en förälder till Nyhetsbyrån Järva.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Så firas eid al-adha hos familjen Selfjord

Firandet kan se lite olika ut från familj till familj. Men precis som i eid al-fitr i slutet av Ramadan så får barnen presenter och klär sig extra fint och i nya kläder.  – Det är en glad högtid samtidigt som det firas av religiösa skäl. Man umgås med familj och vänner och det är ett positivt firande på flera sätt. Först är man med sin familj och sedan går man till grannar eller kompisar.

En dag om året förvandlas Enbacksskolan till smedja

Ute på Enbacksskolans skolgård brinner två eldhärdar. Med en stor bälg hålls elden vid liv. En dag om året får skolans sjundeklassare lära sig att smida järn. – Eleverna är jätteduktiga, säger smeden Martin Ahlsén.

Snart är nattfotbollen igång igen

AIF Kista öppnade upp hallarna för nattfotbollen i helgen för att förebygga eventuella oroligheter i området i samband med hot om koranbränning.   – Vi ansåg att det var en bra möjlighet att locka ungdomarna till nattfotbollen som handlar om gemenskap och hälsa, säger AIF Kistas lagkapten Ducale.  

På Bridge är de redo att fira eid

Bridge är en plats där entreprenörerna får möjlighet att ställa ut sina varor i Kista Galleria. Under ramadan har försäljningen tagit fart och företagarna ser fram mot eidfirandet.