På tisdagskvällen blev tre personer skjutna i Tensta. En är död, en är svårt skadad och en har lindrigare skador, enligt uppgifter i media.

Två blev skjutna i Tensta centrum och en hittades skottskadad på en annan adress. Polisen kan inte bekräfta att skjutningarna på de två olika platserna hänger ihop med varandra. Men alla offren är män i 20-års åldern enligt polisen.

Larmet kom till polisen 21.46. Ett stort antal patruller kom till platsen, spärrade av området, säkrade tekniska bevis och för att förhöra eventuella vittnen.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson, till Aftonbladet.

Polisen letar efter gärningspersonerna. På onsdagsmorgonen är ännu ingen gripen.

Texten uppdateras.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Misstänkt mord i Tensta

En kvinna hittades död i en lägenhet i Tensta på midsommardagen. En man är anhållen misstänkt för mord.

Kistas Food Court ekar tomt

Mohammad Fateh Atia från restaurangkedjan Marrybrown är orolig för utvecklingen i Kista Food Court sedan coronaviruset förlamat landet.   – Vi blickar framåt och hoppas på det bästa, säger han.

Nu firar muslimerna i dagarna tre

Idag inleds Eid al-adha, en av muslimernas största helger. Rinkeby bollplan räcker…

ASAP Rocky på Folkets Husby

Inte bara Fryshuset fick besök av ASAP Rocky igår, han var även på Folkets Husby. Han träffade Faisal Muse från föreningen Unity & Cultivation och många, många fler, innan han drog vidare mot konserten i Globen.