Muslimer visar idag sitt stöd till Spånga-Kista församling med anledning av attentatet mot Spånga kyrka.
– Vi vill visa att kyrkan är Guds hus, som alltid ska värnas och respekteras, säger Mariam Osman Sherifay, medlem i Khadija Center.

Det är Khadija Center som har tagit initiativ till en manifestationen och de uppmanar alla muslimer och muslimska församlingar att visa sitt stöd. Aktionen sker utomhus, idag klockan 15.00, utanför Spånga kyrka

– Vi står eniga med våra kristna vänner, säger Mustafa Ahmed, ansvarig för Khadija Center.

Manifestationen anordnas i samarbete med organisationen Muslim Aid.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 25. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Två gripna efter misstänkta mordförsök i Kista

På påskafton skedde två misstänkta mordförsök i Kista. Först hittades en ung man med allvarliga skador i ett bostadsområde nära centrum. Och sedan anträffades en man med svåra stickskador i Kista galleria.

”Järvafältet blir en stor byggarbetsplats”

Nu närmar sig dagen när bygget av begravningsplatsen på Järvafältet ska påbörjas. Frågan kom upp på nämndmötet i Rinkeby-Kista på torsdagskvällen.  – Det kommer att bli en byggarbetsplats på stora delar av Järvafältet och 3000 träd kommer att fällas.

Nu pausas drop-in provtagningen av covid-19

Efter den här veckan är det inte längre möjligt att göra coronatest utan att boka tid i Stockholm. Nu har regionen tagit beslut om att pausa drop-in provtagningen från och med söndag den 27 juni. Sista dagen i Järva blir på torsdag den 24.