Föräldraboost arbetar med förebyggande insatser för att stärka relationen mellan barn och föräldrar genom kunskapsspridning på fysiska och digitala plattformar som Instagram, Facebook och youtube.
– Vi tror på föräldrarnas inneboende förmåga, men att de ibland kan behöva lite stöd i sitt föräldraskap, säger Mona Suleiman.

Mona Suleiman och Sonya M’rad arbetar i Järva. De är högskoleutbildade och yrkesverksamma förskollärare och tillsammans startade de projektet i Januari 2019.

– De värderingarna som genomsyrar vår verksamhet är empowerment och interkulturalitet, vilka är ett förhållningssätt gentemot familjerna. Vår idé är att stötta föräldrar med hjälp av kulturellt relevanta redskap och verktyg i form av workshops, utbildningsmaterial, live-föreläsningar och utställningar.

I vår yrkesroll arbetar vi tätt med familjer och ser behovet av att stärka föräldrar i deras föräldraroll

– Vårt konto har nu funnits i över två år och vi tror starkt på föräldrastöd som i forskning visat sig förbättra föräldrars hälsa, tilltro och förmåga. I vår yrkesroll arbetar vi tätt med familjer och ser behovet av att stärka föräldrar i deras föräldraroll.

Före pandemin hade de en hel del fysiska träffar och utställningar, men nu har de fokuserat på sociala medier i form av boostande inlägg samt live-föreläsningar.

– Till exempel kan föreläsningarna handla om skilsmässor och barns utvecklingssteg med föräldrarådgivaren Yahya Hussein Ahmed, som är vår ambassadör. Det har blivit otroligt populärt och omtyckt. Vi har haft gäster som Barakat Ghebrehawariat som själv inte är förälder, men har värderingar som överensstämmer med våra egna. Sedan har vi haft Tova Winbladh som är barnpsykolog och författare där följarna deltog i tävlingar och gratis utgåvor av böcker.

Den långsiktiga visionen är att skapa en utbildningscentral

Aktuellt för Föräldraboost är samarbetet med kontot friluftsbaba från Instagram, tillsammans tar de namnet frilufts-boost, och vill uppmana till friluftsliv och att naturen ska användas som en resurs för att stärka familjebanden. De har nu följare över hela Sverige och utarbetar just nu en modell där den långsiktiga visionen är att skapa en utbildningscentral. Ett av leden är att släppa en första bok i en längre serie.

– Det fantastiska med vårt koncept är att följarna är medskapare till boken. Vi baserar underlaget på vilka inlägg som varit mest efterfrågade bland våra 500+ inlägg. Alla samhällsaktuella ämnen som grundar sig på forskning och expertis.

De har även handplockat särskilda gästskribenter, som Micke Gunnarsson som behandlar skärmtid, Doula Cornelia skriver om förlossning, Mehdi Adnan Mossa som arbetar förebyggande mot kriminalitet och droger, med flera.

– Lägg vårt varumärke på minnet, oss kommer ni definitivt höra ifrån igen, säger Mona Suleiman.

Krista Sirviö




Lämna ett svar
You May Also Like

Fyra aktieägare om Nyhetsbyrån Järva

Under Nyhetsbyrån Järvas bolagsstämma i lördags ställde vi tre frågor till ett par aktieägare som var på plats. Möt Are Karim, Ulla Parkkinen, Anders Österberg och Mårten Westberg.

Om SVT:s serie Kalifat – del 3

Zamzam Bouraleh såg reklamen i tunnelbanan för SVT:s serie Kalifat. – Jag kände att jag ska ge den här serien en chans. Var skeptisk från början, tänkte att den kanske skulle vara för extrem. Men jag tyckte om serien, jättemycket.

Nu har Socialt center i Husby dragit igång igen

Fick du inte din lön? Riskerar du att bli vräkt? Varje tisdag, mellan 17 och 19, finns Socialt center utanför Folkets Husby eller inne i kaféet.  – Kom hit, få hjälp och ta fajten tillsammans, säger Basar Gerecci från Rörelsejuristerna.

”Bror, hur mår du egentligen?”

Edu orten har i podcastavsnitt #31 ”Om inte du ska ta första steget, vem ska ta det?” bjudit in Mohamed Yusuf och Sharmarke Said Ahmed från Husby, för att prata om psykisk ohälsa bland unga män i förorten.