Birgitta Notlöf har fått pengar så att Livstycket kan fortsätta sin verksamhet.

Nu är det klart att föreningen Livstycket i Tensta kommer kunna fortsätta sin verksamhet med handarbete och utbildning för invandrarkvinnor. Två stiftelser har gått in med pengar.

I december såg det mörkt ut, Birgitta Notlöf var beredd att ge upp. Men nu har två stiftelser kommit in och bidragit med ekonomiska medel. Förhoppningen är att det inte blir en engångshändelse.

– Stiftelsen Einar Belvén kontaktade oss i december när de hörde att vi bestämt oss för att lägga ner och frågade hur mycket pengar vi behövde. “En miljon”, sa jag och det fick vi, säger Birgitta Notlöf, grundare och verksamhetschef för Livstycket.

Därefter kom även svar på en tidigare ansökan från Barbro Osher Pro Suecia Foundation som beviljade Livstycket ytterligare 80 000 dollar (drygt 720 000 svenska kronor). Bägge stiftelserna har stöttat Livstycket tidigare och har sagt att de vill utveckla ett långsiktigt samarbete med föreningen.

Nya stadsdelsdirektören kommer på besök

 – Men det roligaste av allt är att Fredrik Jurdell, den nya stadsdelsdirektören i Spånga Tensta, har hört av sig och vi ska träffas nu på onsdag. Det ska bli spännande att se vad vi kan göra.

Kvinnorna som deltar i Livstyckets verksamhet har varit mycket engagerade och demonstrerat för att föreningens arbete ska kunna fortsätta. I ett pressmeddelande beskrivs känslorna hos deltagare, personal och styrelse efter beskedet med ord som lycka, lust och trygghet.

– Några somaliska kvinnor som var jagade av ”soc” har precis fått halvtid hos oss. Det är en vinst för oss, för dem, deras barn och hela samhället, säger Birgitta Notlöf.

 Anna Nygård
Lämna ett svar
You May Also Like

Frågan om sommarjobb ledde till omröstning i nämnden

Sommarjobben blev den frågan som diskuterades mest intensivt under sammanträdet i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. V och S föreslog en feriejobbgaranti, men ordföranden kallade förslaget för populism. – Oppositionens förslag är inte realistiskt. Ibland måste man vara den vuxna i rummet, sade Ole-Jörgen Persson, M.

Hon är orolig för framtiden med Förbifarten

I Järva påverkas många av bygget av Förbifart Stockholm med sprängningar och vägarbeten. Anita Karp i Akalla är mest orolig för vad som kommer hända med området när motorvägen är klar.  – Jag har tänkt länge att jag kommer bli tvungen att flytta. Men samtidigt vet jag inte vart jag skulle ta vägen.

Rinkebymoskén byggs med insamlade pengar

– Här kommer moskén att byggas. Om allt går som planerat sätter…

”Varje vinter är det samma sak”

Hela Kista torg var som en iskana. I Akalla höll folk på att slå på ändan. – Det var inte sandat någonstans, varken på Kista torg eller på Jan Stenbecks torg, säger Avram Lazaridis, ordförande i Funktionshinderrådet i Spånga-Tensta och vice ordförande i rådet iRinkeby-Kista.