Fatuma Abdullahi Mohamed

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinering. Sändningen handlar bland annat om att det är fler inrikesfödda än utrikesfödda som vaccinerar sig. Många har haft svårt med tidsbokningen och tvingas resa långt för vaccination. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Man påkörd i Akalla

Tidigt under onsdagsmorgonen blev en man påkörd av två olika bilar i Akalla. Den ena fordonsföraren smet från olycksplatsen medan den andra stannade kvar.

Tenstaflickorna FC var på demonstrationen igår

Tenstaflickorna FC var med på demonstrationen för Black Lives Matter i Stockholms city igår.  – Vi var där eftersom vi tjejer inte bara står för fotboll. Vi är även för rättvisa och jämlikhet, något som borde vara respekterat och självklart, säger Amina Laskar.

Nu är trappan som ska göra Rinkeby tryggare invigd

Tre glada politiker, Dousa (M), Slottner (KD) och Helldén (MP), klipper av bandet och den nya trappan på Skårbygränd i Rinkeby är invigd. – Nu kan vi släppa in vanliga medborgare där det tidigare varit mörkt och ett tillhåll för kriminella, säger stadsdelsnämndens ordförande Banjamin Dousa.

Skolornas resultat är numera hemliga uppgifter

Från och med 1 september är skolors betygsresultat, och uppgifter om lärartäthet och hur många behöriga lärare skolan har, hemliga uppgifter. Det har Skolverket beslutat efter en dom i Kammarrätten. – Det är helt galet, säger Ulla Parkkinen, VD för Cordoba International School i Kista.