Nätverket ”Rädda Hyresrätterna” hade kampanjmöte inför den planerade demonstrationen utanför Stadshuset den 28 februari då Stockholms stadsfullmäktige har möte.

Till Folkets Husby kom 15 personer och Arne Johansson, ordförande för Norra Järva stadsdelsråd, höll i mötet.

Nätverket bildades på ett stormöte den 5 december i Folkets Husby och har sedan spritts över hela Stockholm. Den 13:e december meddelade till exempel en grupp från SSU att de ville delta. Många andra organisationer är med. Till kvällens möte kom till och med en person ända från Jönköping. Nätverket har nu en central på Globen i Stockholm.

På kvällens möte fördelade man uppgifterna mellan sig. Det gällde affischer, plakat och banderoller inför aktionen utanför stadshuset den 28 februari klockan 17.00.

Nästa steg får kanske bli att vi vänder oss till regering och riksdag, sa man.

Inga Harnesk
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 24. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Enbacksskolans elever studerar Black Lives Matter

Årskurs 8 på Enbacksskolan i Tensta har under höstterminen arbetat ämnesövergripande med BLM-rörelsen och vikten av samhällsförändring där rasism och fördomar motverkas.

Hon är imam

Sherin Khankan är Nordens första kvinnliga imam och feminist. – Jag studerade…

Somalias utrikesminister besökte sina landsmän i Järva

Somalias utrikesminister Ahmed Isse Awad har varit på officiellt besök i Sverige. Under sitt besök passade han även på att träffa sina landsmän på ett möte i Kista Träff.