Nätverket ”Rädda Hyresrätterna” hade kampanjmöte inför den planerade demonstrationen utanför Stadshuset den 28 februari då Stockholms stadsfullmäktige har möte.

Till Folkets Husby kom 15 personer och Arne Johansson, ordförande för Norra Järva stadsdelsråd, höll i mötet.

Nätverket bildades på ett stormöte den 5 december i Folkets Husby och har sedan spritts över hela Stockholm. Den 13:e december meddelade till exempel en grupp från SSU att de ville delta. Många andra organisationer är med. Till kvällens möte kom till och med en person ända från Jönköping. Nätverket har nu en central på Globen i Stockholm.

På kvällens möte fördelade man uppgifterna mellan sig. Det gällde affischer, plakat och banderoller inför aktionen utanför stadshuset den 28 februari klockan 17.00.

Nästa steg får kanske bli att vi vänder oss till regering och riksdag, sa man.

Inga Harnesk
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Smoothies i arbetet mot klimatförändringar

Framtidens Hus feriearbetare deltog i ett klimatprojekt och delade ut 200 supernyttiga smoothies i Husby.

Årets vinnare av Tensta konsthalls Textpris för unga

Amar Jasarevic och Nasrin Mohamoud vann första och andra pris i Tensta konsthalls tävling Textpris för unga. – Jag skrek rakt ut när jag såg att jag vunnit, sade Amar Jasarevis. – Jag blev jätteglad, men hade nästan glömt att jag skickat in min text, sade Nasrin Mohamoud.

Cordobaskolans VD är en av näringslivets mäktigaste kvinnor

När näringslivets mäktigaste kvinnor listas i Dagens Industri finns Cordobaskolans grundare och VD Ulla Parkkinen med. Hon fick pris som årets entreprenör.  –  Priset är till alla dessa kvinnor som står bakom mig.

Spånga-Tensta: Fördelningen av föreningsbidragen 2019

Stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta fördelar 1,8 miljoner i föreningsbidrag, om förvaltningens förslag antas vid stadsdelsnämndens möte på torsdagskvällen. Det är mindre pengar än förra året, men tre gånger så mycket som i Rinkeby-Kista.