Nätverket ”Rädda Hyresrätterna” hade kampanjmöte inför den planerade demonstrationen utanför Stadshuset den 28 februari då Stockholms stadsfullmäktige har möte.

Till Folkets Husby kom 15 personer och Arne Johansson, ordförande för Norra Järva stadsdelsråd, höll i mötet.

Nätverket bildades på ett stormöte den 5 december i Folkets Husby och har sedan spritts över hela Stockholm. Den 13:e december meddelade till exempel en grupp från SSU att de ville delta. Många andra organisationer är med. Till kvällens möte kom till och med en person ända från Jönköping. Nätverket har nu en central på Globen i Stockholm.

På kvällens möte fördelade man uppgifterna mellan sig. Det gällde affischer, plakat och banderoller inför aktionen utanför stadshuset den 28 februari klockan 17.00.

Nästa steg får kanske bli att vi vänder oss till regering och riksdag, sa man.

Inga Harnesk
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Lokalhyrorna i Rinkeby och Tensta centrum sänks

Under pandemin har företagarna i Tensta och Rinkeby centrum det tufft. Men nu sänker Fastighetsbolaget hyrorna för flertalet företagare. – Alla som har drabbats av krisen och är berättigade hyresrabatt får det, säger Dario Flygberg, områdeschef för Fastpartner.

Fryshuset Husby kan ta över Akademiska skolan

Frihab AB drar tillbaka sitt överklagande till förvaltningsrätten om Skolinspektionens beslut att stänga ned Akademiska skolan i Husby. Företaget vill istället överlåta skolan till Fryshuset som man redan delar lokaler med.

Nu polisanmäler han polisen

Said Ali har fått nog. Han bor i Husby sedan många år och de senaste månaderna har han stoppats åtskilliga gånger av polis. – De uppträder aggressivt och otrevligt. Jag är övertygad om att det handlar om rasism, därför tänker jag polisanmäla dem den här gången.

Nu är Rinkebybornas egen bok klar!

Nu är boken Rinkeby Världens Torg i 50 år klar och författaren Gunilla Lundgren drar en suck av lättnad.  – Det enda jag tänkt på det senaste året är att vi måste kunna ses den 17 september. Och jag är så glad att vi kunde det.