Lekparken Gläntan en retning dag i maj

Lekparken Gläntan i Kista har rustats upp inför sommaren och står nu klar för allmänheten.
– Det är jättebra att lekplatsen rustades upp, det behövdes verkligen, säger Lars som besökte parken med sina barnbarn under fredagen.

Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning har tillsammans med entreprenören MJ Contraktor AV rustat upp den populära lekplatsen i Kista för den stundande sommaren. Under veckan stod Gläntan klar och där hittar du nu nya lekredskap för både större och mindre barn samt klätterlekar och linbana.

Även grillplatsen och gräsytorna har fått ett ansiktslyft, och parken har utvecklats med nya naturinslag i form av nya trädsorter som har planterats. Det handlar om bland annat trädslagen flikbladig silverlönn, flikbladig gråal och Robinia.

Lars, från Kista, var under fredagen på lekparken med släkt och barnbarn, trots det regniga vädret.

– Man kan ha roligt ändå, trots att det regnar. Det är jättebra att lekplatsen rustades upp, det behövdes verkligen. Mitt äldsta barnbarn har väntat på att man skulle ta bort staketet så att hon kunde få leka här.

Eleni Terzitane

Lekparken Gläntan en retning dag i maj
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stor polisinsats i Tensta Centrum

Larm kom till polisen på förmiddagen om att en beväpnad man hotade folk i Tensta Centrum. 

Rinkeby Folkets Hus: Ombyggnad pågår!

 Efter två års planering har arbetet i Rinkeby Folkets Hus dragit igång.  – Stora salen kommer både renoveras och byggas om, säger Jörgen Strandberg, förre ordföranden i Rinkeby Folkets Hus och den som varit med i arbetet från början.

Ont om p-platser vid Järvabadet

Järvabadet är dimensionerat för 3 000 besökare – per dag. Badet har planerats i 40 år och när det är klart finns det inte en enda parkeringsplats!? Så skrev Karin Ploen, ersättare i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd för Fi, till Stockholms stad. Nyhetsbyrån Järvas reportrar gick till Järvabadet för att undersöka saken.

Tre av Dines tavlor ansågs olämpliga och plockades ner

Familjebostäders VD krävde att tre av Dine Malmstens tavlor, som hänger i Rinkeby Folkets Hus, skulle tas ner. De ansågs ”olämpliga”. Men när media började ställa frågor lät bostadsbolaget meddela att det hela var ett ”missförstånd”.